2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Makedonlardan Vali'ye ziyaret

Makedonya'dan gelen işadamları Vali Yavuz Erkmen'i ziyaret ederken, Vali Erkmen ve Makedon işadamları karşılıklı olarak ülkelerinde yatırım çağrısında bulundular.


TUSKON tarafından 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen "Türkiye Ortadoğu Avrupa Dış Ticaret Köprüsü Programı için Türkiye'de bulunan Makedonyalı işadamları Vali Yavuz Erkmen'i ziyaret etti. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete, Batı Makedonya Odalar Birliği Başkan Yardımcısı Kasam Zendeli ve 23 Makedon işadamı katıldı. Makedon işadamlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Vali Yavuz Erkmen, Denizli sanayisi ve turizmi hakkında bilgi verdi. Denizli'de başta tekstil sanayi olmak bir çok sanayi ürünlerinin üretildiğini söyleyen Vali Erkmen, "Denizli turizm ve özellikle tekstil sanayinin öne çıktığı Türkiye'nin çok önemli bir ili. Pamukkale gibi dünyada eşi olmayan bir güzelliğe sahip bir il olarak önemli bir yere sahip. Denizli'nin bir özelliği de çalışkan ve müteşebbis insanların bulunduğu bir il olması. Denizli'de tekstilin binlerce yıllık bir geçmişi var. Denizli, dünyada sayılı tekstil merkezlerinden bir tanesi" dedi. Makedon işadamlarını Denizli'ye yatırım yapmak için davet eden Vali Erkmen, "Bu tür ziyaretlerde bulunma yeni iş fırsatları da doğurur. Kardeş ülkeden işadamlarının gelmesi bizleri mutlu etti.Denizli'de birçok bölgede sanayi bölgesi olarak ayrılan alanlar var. Orada yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımıza yer bakımından destek oluyoruz. Şu an yeni hazırlanmakta olan yasa ile de bazı sektörlere yeni teşvikler getiriliyor. Sektörde yatırım yapmak isteyenlere bu şekilde destek ve katkı veriliyor. Bunların hangi sektörler olacağı yeni yıla kadar açıklanacak" diye konuştu. Batı Makedonya Odalar Birliği Başkan Yardımcısı Kasam Zendeli'de Vali Erkmen'e ülkeleri hakkında bilgi verdi. Ülkelerinin 2 milyon nüfusa sahip olduğunu ifade eden Zendeli, Türk işadamlarını ülkelerinde yatırım yapmaya davet etti. Başta enerji sektörü olmak üzere birçok sektörde boşluk bulunduğunu söyleyen Batı Makedonya Odalar Birliği Başkan Yardımcısı Kasam Zendeli, "Ülkemizde yabancı yatırımlar için yasalar çıkartılmış, gerekli altyapı oluşturulmuş ve kolaylıklar sağlanmıştır. Eğer Türk işadamları yatırım yaparsa 10 yıl boyunca vergi ödemeyecekler. Makedonya'da üretilen ürünler, 600 milyonluk AB pazarına gümrüksüz satılabiliyor. Yatırımcı işadamlarını ülkemize bekliyoruz" diye konuştu.


Konuşmaların ardından ziyarete katılanlara Vali Erkmen tarafından Denizli tekstil ürünü havlu verildi. Denizli'ye gelen işadamları sanayi tesisleri, tarihi ve turistik yerlerde incelemelerde bulunacak, işbirliği ve yatırım imkanlarını araştıracaklar.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 19:34:09
Güncelleme :22 Kasım 2008 Cumartesi 13:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?