3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Mantar kursunu bitirenlere sertifika

Denizli’de Kimse Yok Mu Derneği, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Yaprak ve Top Mantar Yetiştirme Kursu’nu tamamlayanlara sertifikaları verildi.

İşsiz ve hiçbir sosyal güvencisi olmayan 20 kursiyerin katıldığı ‘Yaprak ve Top Mantar Yetiştirme Kursu’nda, günde 8 saat olmak üzere toplam 66 saat uygulamalı ve teorik olarak eğitim verildiği bildirildi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen törende sertifikalarını alan kursiyerlerin ürettiği mantarların dernek ve üniversite aracılığı ile pazarlanacağı belirtildi.

PAZARLAMA KONUSUNDA DESTEK VERİLECEK
Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr Yeşim Kara ve dernek üyelerinin katıldığı törende bir konuşma yapan PAÜ Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Yrd. Doç. Dr Kudret Gezen, mantar pazarının açık bir pazar olduğunu söyledi. Gezen, “Mantarda bol üretim yapılabildiği gibi pazarlamada da hiçbir sıkıntı yok. Dernek yönetimi ve üniversite olarak, mantar satışına destek vereceğiz” dedi

Mantarın düşük kalorisi ve yüksek protein değeri ile son derece yararlı bir besin maddesi olduğunu ifade eden Gezen, “Bazı mantar türlerinde sütten daha çok ve farklı proteinler bulunuyor. Bu nedenle haftada en az iki kez mantar tüketilmeli” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 17:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?