2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Meclis kararları gözden geçirilmeli'

Demokrat Parti (DP) Belediye Meclis Üyesi Ümit Bahtiyar, Denizli Belediyesi'nin aldığı bazı meclis kararlarını tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Denizli Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde yapılan Eylül ayı toplantısında alınan bazı kararlara tepki gösteren DP Meclis Üyesi Ümit Bahtiyar, kararların halka ve belediyeye mali zararlara uğratacağını ileri sürdü.

İlk olarak, belediyenin içme suyu ve kanalizasyon yenileme çalışmaları için yapacağı çalışmalar sırasında, Telekom, TEDAŞ ve doğalgaz firmalarının da projede çalışmalarını yapmaları için davet edildiğini söylen Bahtiyar, bu şirketlerden asfalt harç parası alınmadığı için belediye bütçesine mali zarar vereceğini söyledi.

Özel şirket yada bir vatandaşın su veya kanalizasyon yaptırmak için kazı yaptıracağı sırada bu bedeli ödediğini söyleyen Ümit Bahtiyar, "Belediyenin içme suyu ve kanalizasyon yenileme çalışmaları başlayacak. Bu çalışma diğer yatırımcı firmalarla birlikte yürütüleceği konusunda bir karar alındı. Bu bizlere de başta iyi bir düşünce olarak geldi. Bu firmalardan katılım bedeli alınıp alınmadığını sorduk. Çünkü bir firma yada bir vatandaş kazı yaptıracağı zaman bir bedel ödüyor. Ancak yatırımcı firmaları teşvik etmek amacıyla kazı ücretinin alınmayacağı söylendi. Burada belediyenin çok büyük bir gelir kaybı söz konusu. Belediyeye gelir kaybı olmaması için bu bedelin alınması gerekiyor" dedi.

DP Belediye Meclis Üyesi Ümit Bahtiyar, vatandaşların 2009 yılı başına kadar çöp kovası alacağını her apartmanın girişine konulacak olan çöp kovalarının vatandaşlara koku ve mali boyutta zarar vereceğini belirterek, "Alınacak bu çöp kovaları apartmanların girişine konulacak. Zemin katta oturan bir vatandaşımız yayılacak koku ile rahatsız olacak. Duyarsız vatandaşların atacağı diğer çöpler de komşular arasında kavgalara tartışmalara neden olacak. Bu işin bir de mali yönü söz konusu. Vatandaşlar bu çöp kovalarını kendileri para ödeyerek alacaklar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 21:15:15
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 21:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?