2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Mecliste Zolan - İlhan polemiği

ZOLAN, BAŞKANLIK DİVANINA HAKSIZLIK YAPILMAMASINI İSTEDİ

Denizli Belediye Meclisi Oturum Başkanı Osman Zolan, CHP Meclis Üyesi Müjdat İlhan'ın, divanın oturum yönetimlerinde tarafsız davranılmadığı yönündeki eleştirilere cevap vererek, haksızlık yapılmamasını istedi.

Denizli Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları devam ediyor. Oturum başkanlığını Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkan Vekili Osman Zolan'ın yaptığı oturumda grubu adına söz alan ve Başkanlık Divanını yönetiminden dolayı eleştiren CHP Meclis Üyesi Müjdat İlhan bu durumu zafiyet olarak değerlendirdi. Divanın taraflı olduğunu ileri süren İlhan, kendilerine yapılan eleştiriler karşısında bu güne kadar gösterdikleri tavırlarını yeniden gözden geçireceklerini belirterek kendilerinden özür dilenmesini istedi.

Yapılan eleştirileri haksızlık olarak nitelendiren ve bir yıldır sürdürülen meclis çalışmalarında Türkiye'nin hiçbir belediye meclisinde görülmeyen bir yöntem izlediklerini belirten Osman Zolan, "Bir yıldır beraber çalışıyoruz. Burada şahsi olarak ve zaman zaman da kastı aşan bazı açıklamalar oldu. Ancak Başkanlık Divanı'na yapılan bu itham haksızlıktır. Türkiye'de hiçbir belediye meclisinde verilmeyen söz hakkı, söz süresi bu meclis çatısı altında herkese verilmiştir. Bunu yaparken de Denizli'nin menfaatleri göz önüne alınmıştır. Bu çizgimizden de herhangi bir sapma olmamıştır. Adaletsiz bir yönetim ifadesini hak etmediğimizi düşünüyorum. Her zaman her yerde herkese yeterince söz verdik. Hatta burada basın toplantısı yapar gibi konuşmalara izin verdik. Bunu yaparken de herkes her konuda bilgi sahibi olsun diye bunu yapıyoruz. Bu anlayışımızdan da vazgeçmeyeceğiz. Demokrasi sınırsız değildir. Her konuşma saygı çerçevesinde yürüdüğü sürece hiçbir sorun çıkmaz" dedi.

Osman Zolan'dan sonra MHP Grubu adına söz alan İbrahim Açıkgöz, divanın işleyişi hakkında herhangi bir şikayetleri olmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 10:23:04
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 15:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?