3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Memur-Sen'den YÖK'e tepki

Memur-Sen Denizli İl Başkanı Halit Ortaköy, YÖK'ün son almış olduğu üniversiteye girişle ilgili meslek liselerine yönelik katsayıların düşürülmesi kararının tam bir adalet tanımazlık olduğunu söyledi.

Hükümetle girmiş oldukları polemik sonucu, "madem öyle, işte böyle" restleşmesinden başka bir anlam taşımayan, yüz binlerce gencin geleceğini karartan bu kararı, ancak "bir devlet kurumunun, millete karşı ideolojik saf tutuşu olarak izah edebiliyoruz" diyen Ortaköy, "Eğitimle ilgili yüz binleri ilgilendiren böyle bir kararı, hangi pedagojik veriyle aldılar bunun izahı hiçbir zaman yapılmamıştır ve yapılamayacaktır. Çünkü bu karar pedegojik ve bilimsel bir anlayıştan en ufak bir iz taşımamaktadır. Her halka kızdıklarında, onların çocuklarından intikam almak duygusuyla yapıldığı hissini veren katsayılarla oynama oyunu, üç kezdir tekrarlanıyor. 1999'dan beri hiçbir bilimsel ve pedagojik planlamaya dahil edilmeden üzerinde oynanan bir oyun haline getirilen meslek liseleri, son kararla tam bir lince tabi tutulmuşlardır" dedi.

Halit Ortaköy konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmanın devamında, "Katsayılarla ilgili son YÖK toplantısında kararın 9/7 şeklinde alınması, YÖK üyelerinin dahi 'adaletsizlik yüreğimi sızlatıyor' açıklamaları yapmaları, toplumda umutların yeşermesine sebep olmuş ve insanımızı zulmün bitmesi noktasında beklentilere sevk etmiştir. Ancak ülkemizde, adaletsizlikten, zulümden ve huzursuzluktan nem alanlar; bu beklentilere nokta koymuş, insanımızı tekrar ülkemizin geleceği adına karamsarlığa itmişlerdir. 12 Eylül askeri darbesinin milletimize bir miras gibi bıraktığı YÖK'ün; meslek liselerinin kökünü kazıma amacı taşıyan bu ayrımcı kararını kınarken hükümetin de artık, "sosyal mutabakat arıyorum" bahanesinden vazgeçmesinin vakti gelmiştir" İfadelerini kullandı.

Memur-Sen Denizli İl Başkanı Halit Ortaköy, "Hükümetin mutabakatı halkla olmalıdır; halka rağmen, tahakküm oluşturmayı ve onlara zulmetmeyi varlık nedeni olarak gören kurum, kuruluş ve kişilerle bir mutabakatın oluşturulması hiçbir zaman mümkün olmayacaktır. Hükümet artık bunu görmek zorundadır. YÖK ve onun halka rağmen yürüttüğü politikalardan medet uman kesimler; bu konuyu, hükümetin yumuşak karnı olarak tespit etmişler ve kafaları kızdıkça oraya tekme atmaktadırlar. Hükümetin ve AK Parti'nin artık bunu görmesi gerekmektedir. Bu zulmün hesabını halka hiçbir zaman halka karşı sorumlu olmayan kurumlar vermeyeceklerdir. Bunun hesabını bu sorunu, çeşitli gerekçelerle çözemeyen AK Parti iktidarı verecektir. Bizler, Memur-Sen olarak YÖK'ü milletin değerleriyle savaşmak, geleceğimiz olan gençlerimizin istikbalini karatmak yerine; dünyanın en iyi 500 üniversitesi içerisinde hiçbir üniversitemizin yer alamayışının hesabını vermeye çağırıyoruz. Bunun hesabını verme yürekliliğini gösteremeyenlerin kat sayılarla oynama oyunu, ideolojik saplantı içerisinde gerçekleri gizleme çabasından başka bir şey değildir, Bu oyuna kalkışanları şiddetle kınarken, AK Parti'yi de ilk seçimde hesabını vereceği bu konuda sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2005 Salı 13:49:56
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 13:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?