2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Menderes için 9 gün pedal çevirdiler

Büyük Menderes Havzası'nın durumuna dikkat çekmek ve bisiklet kullanımının önemini anlatmak için bisiklet sporcuları Cahide - İsmail Akman çifti tarafından başlatılan Can Damarım Büyük Menderes Bisiklet Turu 9 günde tamamlandı.

Bisiklet sporunu yaygınlaştırmak, bisikleti temel araç olarak kullanarak, insan, toplum ve çevre sağlığının korunmasına katkı sağlamanın yanı sıra Büyük Menderes Havzası'ndaki endüstriyel, evsel ve tarımsal kirliliğe dikkat çekmek, havzanın tarihi ve kültürel mirasını, doğal güzelliklerini ve tarımsal zenginliklerini tanıtmak amacıyla Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi Suçıkan Mevkii'nde başlayan Can Damarım Büyük Menderes Bisiklet Turu, 9 gün sonra Büyük Menderes Nehri'nin Ege Denizi ile buluştuğu bölgede tamamlandı.

 Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) ve Büyük Menderes Platformu'nun destekleri ile Sarayköylü bisiklet sporcuları Cahide - İsmail Akman çifti tarafından başlatılan bisiklet turu, yağışlar nedeniyle zaman zaman zor koşullarda gerçekleştirildi. Tur süresince Büyük Menderes Havzası'ndaki köylüler, çiftçiler, balıkçıların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticilerin yoğun ilgi ve desteği ile karşılaşan gönüllüler, 9 gün süresince nehrin önemi, konumu, sorunları hakkında bilgiler topladı ve incelemelerde bulundu. Bisiklet turu çerçevesinde havza hakkında derlenen bilgiler ve izlenimlerin yetkili kurum ve kuruluşlarla paylaşılarak, havzadaki sorunların çözüm projelerine yardımcı olmanın hedeflendiği kaydedildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 13:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?