5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Menderes operasyonunda 21 tutuklama

Denizli'de, adam kaldırma, adam öldürme, baskı ve tehdit, uyuşturucu madde ve silah kaçakçılığı yapan çeteye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 21'i tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Denizli'nin Serinhisar ve Acıpayam ilçelerinde 4 kişinin kaçırılarak öldürülmesinin ardından olayla ilgili soruşturma başlatan Denizli Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü çalışma sonucu geçen hafta Ankara, Burdur, Uşak, Aydın, İzmir, Çorum ve Denizli ile bu illere bağlı bazı ilçelerde eş zamanlı operasyon düzenledi. "Büyük Menderes" adlı operasyonda gözaltına alınan 50'ye yakın kişiden bir kısmı, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 

Çok sayıda silah, bu silahlara ait mermi, uyuşturucu madde, sahte para ve sahte evrakın ele geçirildiği operasyonda yakalanan zanlılardan 25'i ise, sorgulamalarının ardından dün sabah mahkemeye sevk edildi. Sorgulamaları bu sabaha karşı sona eren zanlılardan 21'i, "Adam kaldırma, adam öldürme, baskı ve tehdit, uyuşturucu madde kullanma, uyuşturucu madde kaçakçılığı, toplu silah kaçakçılığı ve organize suç örgütü oluşturma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Tutuklanan şahıslar arasında, kayıp olan 4 kişinin öldürülüp cesetlerinin boş araziye atılması olayının faili olan 4 kişinin de bulunduğu öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2006 Pazar 14:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?