2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Menderes'in davasına sahip çıkıyoruz'

Demokrat Parti (DP) Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, Menderes ve Özal'ın davasına sahip çıkmanın kendilerine düştüğünü belirterek, "Demokrat Parti adsız kahramanların listesidir" dedi.

Uzun yıllar Anavatan Partisi Denizli İl Başkanlığı görevinde bulunan Avukat Mustafa Gürbüz'ün adaylığının açıklanması sebebiyle Esnaf Sarayı'nda bir tören düzenlendi. Denizli eski milletvekilleri Mehmet Gözlükaya, Haluk Müftüler, Denizli eski belediye başkanı ve DP GİK Üyesi Ali Aygören, DP Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy, Anavatan Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım ve çok sayıda partili törene katıldı. Törende Mustafa Gürbüz'e tezahüratlarla destek verildi. DP Denizli İl Başkanı Zafer Bakırsoy'un açılış konuşmasını yapmasının ardından kürsüye gelen DP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, Demokrat Parti kurucusu Adnan Menderes ve Anavatan Partisi kurucusu Turgut Özal'ı anarken tüylerinin diken diken olduğunu belirterek, "Türkiye'de üç lider var. Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes ve Turgut Özal. Bu kalabalık, onların ufku, heyecanı ve vizyonudur" dedi. Liderlerle ilgili sözleri uzun süre alkışlanan Gürbüz, Menderes ve Özal'ın davasına sahip çıkmanın kendilerine düştüğünü belirterek şöyle konuştu: "Demokrat Parti adsız kahramanların listesidir. Demokrat Parti'nin yanı milletin yanıdır. Biz milletin yanında duruyoruz. Bu davaya sahip çıkmazsak, başkaları bu davayı kör kuyuya sürükleyecek. Şimdi davaya sahip çıkmanın zamanı. Halka hizmet, hakka hizmet bizim düsturumuz."

Türkiye'de laiklik, din ve milliyetçilik siyasetinden oluşan tahtarevalli siyasetinin hüküm sürdüğünü ileri süren Mustafa Gürbüz, sözlerine şöyle devam etti: "Milletin kendisi olan Demokrat Parti yok sayılıyor. Ama bu düzeni bozmak bizlere düşüyor."
2007 seçimleri öncesi gündeme gelen Doğru Yol Partisi ile Anavatan Partisi birleşmesinin büyük bir sinerji oluşturduğunu ancak bazı kesimlerin bunu bozmaya çalıştığını belirten DP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, "Aramıza duvar çektiler. Biz bu duvarı yıktık. Denizli'de bu duvarı örmeye bir daha izin vermedik" dedi.

Konuşmasında bugüne kadar Denizli Belediye Başkanlığı yapan tüm başkanlara teşekkür eden Gürbüz, "Hepsi Denizli için bir şeyler yaptı. Hepsini saygıyla anıyorum. Biz de güçlü ve inançlı bir ekiple yola çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 17:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?