3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Mescid-i Aksa'da Kuran okuyacak

AMA HAFIZ AHMET SARIKAYA MESCİD-İ AKSA'DA KURAN OKUYACAK

Denizlili 20 yaşındaki âmâ hafız Ahmet Sarıkaya, başarıları ve hedefleriyle herkesi şaşırtıyor.

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Yeşilyuva beldesinde dünyaya gelen ve doğuştan sadece yüzde 5 oranında görebilen hafız Ahmet Sarıkaya'nın azmi, çalışkanlığı ve becerileri dikkat çekiyor. Şu anda Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenimini sürdüren Ahmet Sarıkaya 9 yaşında bir yıl içinde sadece dinleyerek ve hoca karşısında tekrarlayarak Kur'an-ı kerimi ezberledi. Hafız olduktan sonra Denizli Görme Engelliler Okulu'nda 12 yaşında öğrenimine başlayan Ahmet Sarıkaya, sınıf atlayarak 8 yıllık okulu 4 yılda tamamladı.

Dünyanın en iyi hafızlarından biri olabilmek için sürekli çalışan hafız Ahmet Sarıkaya, sayfa numarasının söylenmesi halinde Kur'an-ı Kerim'in o sayfasını okuyor, ayetin söylenmesi halinde ise diğer sayfaya geçebiliyor.

Güzel okuma ve hafızlık dallarında iki Türkiye ikinciliği ve bir Türkiye üçüncülüğü bulunan Ahmet Sarıkaya, geçen yıl Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla Libya'nın başkenti Trablus'ta Uluslararası Hafızlık Yarışması'na da katılarak başarısını yurt dışına taşıdı. Ahmet Sarıkaya, bugünlerde yeniden yurt dışına çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor. Geçen yıl gittiği umrede kendisini çok beğenen İsrail'deki bir üniversitenin öğretim görevlisinden davet alan Ahmet Sarıkaya, Kudüs'e giderek Mescid-i Aksa'da Kur'an-ı kerim okuyacak.

Daha önce Libya'ya Diyanet İşleri Başkanlığı'nın daveti ile de gittiğini belirten Sarıkaya, şunları söyledi: "Hedefim çok iyi bir avukat olup sosyal yönde manevi değerlere bağlı kalarak iyi işler yapmak."

AMA HAFIZ AHMET SARIKAYA MESCİD-İ AKSA'DA KURAN OKUYACAK
AMA HAFIZ AHMET SARIKAYA MESCİD-İ AKSA'DA KURAN OKUYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 10:44:03
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 17:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?