7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

MHP'den ilginç sınav yöntemi

MHP DENİZLİ İL BAŞKANI'NDAN İLGİNÇ SINAV YÖNTEMİ

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) şifre tartışmaları ve itirazlar sürerken, MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, sınavlardaki bu tartışmaların hologram sistemi ile çözülebileceğini söyledi.

İl binasında basın toplantısı düzenleyen MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, YGS'deki şifre iddialarıyla ilgili savcılığın takipsizlik kararı verdiğini ancak tartışmaların bitmediğini belirterek, bu tartışmaları sona erdirecek ilginç bir formül ortaya koydu. Kitapçıklarının üzerine koyulacak hologramların soru kitapçığına yapıştırılmasıyla yanlışlıkların ortadan kalkacağını ifade eden Kaplan, "Soru kitapçığı üzerinde bulunan ve şıkları gösteren çıkarmalı hologramlar öğrenci tarafından çıkarılıp cevap

anahtarına yapıştırılacak. Öğrencinin cevap anahtarı üzerinde hangi kitapçıkla sınava girdiği belli olacak. Böylece soru kitapçığı öğrencinin elinde kalacak. Hangi soruya ne cevap verdiyse işaretlemesini yapacak. Sınav sonucunda kitapçığına baktığında kaç yanlışı doğrusu olduğunu net olarak görebilecek. Asla puanlama hatası, haksızlık ve yanlışlık olmayacak" dedi.

Bunun MHP ve kendisinin bir önerisi olduğunu belirten Zafer Kaplan, "Bu önerim hemen uygulanmalı, hiçbir şaibe bırakmadan önümüzdeki sınavlarda geçerli kılınmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 17:24:01
Güncelleme :13 Mayıs 2011 Cuma 13:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?