3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

MHP'den 'Jandarma' iddiası

YENİCEKENT BELEDİYE BAŞKANI NAİL SANCAK'IN ÖLDÜRÜLMESİ

Denizli'de Yenicekent Belediye Başkanı Nail Sancak'ın bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi Milliyetçi Hareket Partisi'ni (MHP) ayağa kaldırdı.

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Yenicekent beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Nail Sancak(40) geçen Cumartesi akşam saatlerinde kahvehanede uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Sarayköy Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Olayın zanlıları bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevkedilirken, MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan il binasında düzenlediği basın toplantısında olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Nail Sancak'ın jandarmaya silahını

teslim etmesinin ardından saldırıya uğradığını ileri süren Kaplan, "Maalesef geçen hafta sonu çok üzücü bir olayla karşılaştık. Camiamızın çok sevdiği Yenicekent Belediye Başkanı Nail Sancak'ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Daha önceden de birahane meselesi yüzünden belediye başkanını tehdit eden şahıslar, o gün 19.30 sıralarında kahvaheneye gelip, başkanın da orada bulduğu bir zamanda bıçaklı saldırı düzenledi. Başkanımız ve yanındaki Raşit Uşaklı, kendilerini kurtararak kahvehaneye girerek kaçmışlardır.

Başkanımız silah çekip havaya ateş etmiş. Olaylar devam edip, o şahıslar elinde silah bulunmasına rağmen saldırılarını gözü dönmüş şekilde sürdürmüştür. Rahmetli başkanımız havaya ateş etmeye devam etmiş. 3 kurşunu varmış. Birini karşıdakilerin birinin ayağına isabet ettirmiş. Başkanımız içeride beklerken, dışarıdaki 4 kişi camları kırmaya devam etmiş" dedi.

Bu sırada jandarmanın olay yerine intikal ettiğini belirten Zafer Kaplan, "Jandarmanın burada bir gafleti olduğunu görüyoruz. Duyarsız bir şekilde, 4 kişilik jandarma kolluk kuvveti saldırganları dışarıya çıkarıp, daha sonra güvenliğin sağlandığı havasını vererek, başkana kahveden çıkması için rica ediyorlar. Başkanımız dışarı çıkınca jandarma elindeki silahı alıyor. O sırada saldırganlar başkanın silahını teslim etmesi üzerine, jandarmanın gözü önünde aniden başkanının üzerine saldırıya geçiyorlar. Başkanımız kaçmak isterken yere düşüyor ve saldırganlar üzerine çöküp bıçaklayarak ölmesine sebebiyet veriyorlar. Gelişen olaylar esnasında başkanımız Sarayköy Devlet Hastanesi'ne götürülüyor ancak ne hikmetse, aynı saldırganlar bıçaklarıyla gelip orada hastanesini basıp, darp işlemini yapmaya çalışıyorlar. Böyle feci bir olayla karşı karşıyayız" diye konuştu..

MHP camiası olarak büyük üzüntü içinde olduklarını ancak olayları sonuna kadar takip edeceklerini belirten Kaplan, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada bir güvenlik zaafiyeti vardır. Neden ve niçinler var. Bunun cevabını birileri mutlaka vermelidir. Bir insan güvenlik var diye kendi silahını teslim ediyorsa, bu kişinin can güvenliğini oradaki güvenlik kuvvetleri sağlamak zorundadır. Ama maalesef, bu sağlanamamıştır. Keşke jandarma gelmeseydi başkanıamız kendisini orada koruyacaktı ve silahını teslim etmeyecekti."

Yenicekent Belediye Başkanı Nail Sancak'ın tehdit aldığına dair iki kez suç duyurusunda bulunduğunu belirten ve şikayet dilekçelerini basına gösteren Zafer Kaplan, "Geride 4 yetim kaldı. Çok acı bir durum var ortada. Burada önemli olan güvenlik güçlerinin can güvenliğini sağlaması gerekirdi. Burada bir zaafiyet var. Jandarma orada niye görevini tam yerine getirmedi? Bunu sorgulamamız gerekiyor. Mahkeme salonlarında bunun cevaplarını bulacağız. Jandarma oraya gelmeseydi belki bu şekilde olmayacaktı ve başkanımızı kaybetmemiş olacaktık. Başkanımız jandarmanın gelmesiyle onlara güvenerek silahını teslim etti. Ama jandarma saldırganların elindeki bıçağı almadı" ifadelerini kullandı.

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, olayın zanlılarından M.S.'nin Yenicekent Belediyesi MHP yedek meclis üyesi olduğunu ancak kendisinin parti üyeliğinin bulunmadığını söyledi.

YENİCEKENT BELEDİYE BAŞKANI NAİL SANCAK'IN ÖLDÜRÜLMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 16:40:03
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 17:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?