2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Milletvekili Yüksel esnafı dinledi

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel ile biraraya gelen Denizli Meyve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) yönetimi ve hal esnafı, Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nda yer almasını istedikleri konuları dile getirdi.

.Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği (DEMESKO) Başkanı Halil Öztürk, yönetim kurulu üyeleri ve hal esnafıyla toplantıda buluşan AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel Hal esnafının yaşadığı sorunları yerinde dinledi. Hal merkezinde yapılan toplantı yaklaşık iki saat sürerken, toplantıya Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de katıldı.

TOPLAM 68 İŞYERİ BULUNUYOR

Toplantıda taleplerini dile getiren DEMESKO Başkanı Halil Öztürk, Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı ile ilgili bazı sıkıntılarının olduğunu belirterek, bu tür yasa tasarıları hazırlanırken sektör temsilcileri ile bir araya gelinerek kararların alınması gerektiğini ifade etti. Hazırlanmakta olan kanun tasarısında gerekli değişikliklerin yer alması gerektiğini belirten Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Denizli Hali'nde faaliyet gösteren 68 işyeri var. Burada hizmet veren esnaf zor şartlar altında kayıt altına alınmış bir mali tabloyla hizmet vermenin gayreti içinde. Yasada yapılması düşünülen son değişiklikle de esas problem olan kayıt dışı ticaretin azalacağı yerde daha da artacak olmasıdır. Üretim bölgelerinden toptancı hallerine giren ürün miktarı hızla azalacaktır. Asıl beklentimiz kayıtlı çalışan hal esnafının durumunun düzeltilmesi ve kayıt dışı ticaretin önlenmesidir. Kayıt dışı ticarete çare bulunmadan ve gerekli altyapı hazırlanmadan toptancı hallerinin dışında sebze ve meyve satışlarının serbest bırakılması doğru değildir. Tasarı tüketiciye bir fayda sağlamayacağı gibi üreticiye de bir fayda getirmeyecektir."

HER TÜRLÜ ADIMI ATMAYA HAZIRIZ

AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel ise kanun tasarıları üzerinde çalışılmasının esas gayesinin, ileride doğacak aksaklıkların giderilmesi olduğunu belirterek "Hal esnafının gösterdiği fedakarlığa teşekkür ediyorum. Esnafın yaşadığı sıkıntılar milletvekili olmamla birlikte bir esnaf olarak şahsımı da yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle esnafın ayakta kalabilmesi için her türlü adımı atmaya, her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isterim. Kayıt dışı ekonomi konusunda da hükümetimiz hassas bir çalışma süreci izlemektedir. Bizlerde hal esnafımızın düşündüğü gibi kayıt dışı bir ekonomiye asla sıcak bakmıyor ve tamamen karşısında duruyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 16:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?