3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

'Milli Gurur Milli Forma' Denizli'de

Merhum Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın anısına hazırlanan 'Milli Gurur Milli Forma Sergisi' Denizli'de açıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkez Spor Salonu'nda bugün yapılan açılışa, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve davetliler katıldı. 1923 yılından beri A Milli Futbol Takımı'nın giydiği formaların yanı sıra, bugüne kadar elde edilmiş zaferleri gösteren gazete küpürlerinin de yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, merhum Hasan Doğan'ın tüm milletin, ülkenin ve spor camiasının kalbinde taht kurduğunu belirterek, "O'nu rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Çünkü onun maçlardaki tavrı, tribünlerdeki doğal hali ve eşiyle birlikte yaşadığı gol sevinci, milli forma ve milli gururun ne olduğunu gösteriyor" dedi.

Serginin açılışının, Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 78. yıldönümü ile aynı günde olmasının ayrı bir önem taşıdığını belirten Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, "Hepimiz değişik takımları tutabiliriz. Ama hepimizin forma rengi kırmızı beyaz. Milli formamızın rengi ve üzerindeki ay yıldız bizim gururumuzdur" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Erkmen ve Belediye Başkanı Zeybekci'ye üzerlerinde isimleri yazılı milli forma hediye edildi. Serginin açılışının yapılmasından sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar sergiyi gezdi. Açılışın sonunda Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, A Milli Takım kadrosunun yanına geçerek fotoğraf çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 22:02:17
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 22:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?