6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Mimarlardan uyarı: Tarihi evlere sahip çıkın

Denizli’nin en eski yapılarından biri olan ve bir süre önce yanan Külahçıoğlu Un Fabrikası ile ilgili tartışmalar sürerken, Mimarlar Odası ve Denizli Kent Müzesi Girişimcileri Derneği, tarihi yapılara sahip çıkılmasını istedi.

Yaklaşık 10 gün önce belirlenemeyen bir sebepten çıkan yangında kül olan Külahçıoğlu Un Fabrikası önünde basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Denizli Şubesi ve Denizli Kent Müzesi Girişimcileri Derneği üyeleri, binanın korunamamasının herkesin sorumluluğu olduğunu belirttiler.

 Polisin güvenlik önlemleri altında basın açıklamasını okuyan Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Mimar Süleyman Boz, Külahçıoğlu Un Fabrikası’nın 1995 yılında Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlığı olarak tescil edildiğini belirterek, "Denizli Belediyesi tarafından fabrikanın rölövesi çıkartılmış ve 1994 yılında yapının müzeye dönüşüm kararı alınmıştır" dedi.

Kent Müzesi Girişimcileri üyelerinin 15 Ekim’de Denizli Valisi Gazi Şimşek’e yaptığı ziyarette, binayla ilgili yapılması gereken çalışmalar hakkında görüşüldüğünü ifade eden Boz, "Denizli Valiliği’nden alınan destekten sonra Denizli Belediye Başkanlığı’na ziyaret talebi daha sonuç vermeden, Valilik ziyaretinden 3 gün sonra binanın yanmasının talihsiz bir rastlantı olmasını umuyoruz. Elimizde kalan sivil mimari örneklere, yanıp kül olmadan sahip çıkılmalıdır. Bu yapıların korunması için gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Artık bu konuda hiçbir kurumun mazereti kalmamıştır" dedi. Basın açıklamasının ardından oda ve dernek üyeleri fabrikadan ayrıldı

denizli
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 17:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?