2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Minikler trafik dersinde

Denizli Belediyesi, ilköğretim okulu öğrencilerine uygulamalı trafik dersi vererek, minik öğrencilere trafik kurallarını öğretip onları hayata hazırlıyor.

Denizli Belediyesi Trafik ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, trafiğe kapalı olan Bahçelievler Trafik Eğitimi Pisti'nde, Lütfi Ege İlköğretim Okulu 2-A ve 2-B sınıfı öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi düzenledi. Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Müdürlüğü de belediyeye destek oldu.

Müdürlük eğitmenlerinden Ufuk Akaf, miniklere, trafik lambaları, sinyalizasyon, yayaların dikkat etmesi gereken hususlar, yolun karşısına dikkatli geçiş gibi çocuklara hayatı boyunca lazım olacak konularda bilgi verdi. Daha sonra uygulamalı eğitime geçildi.

Çocuklar, teorik olarak öğrendikleri bilgileri uygulamayla pekiştirdi. Çocuklardan bir kısmı sürücü bir kısmı ise yaya oldu. Sürücü olan miniklerin eğitim araçlarıyla tur atarken kırmızı ışıkta durmaları, yaya olan miniklerin de trafik lambalarına uyarak kontrollü şekilde yolun karşısına geçmeleri dikkat çekti.

Denizli Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mustafa Soyuçok, gerek yayaların ve gerek sürücülerin güvenli şekilde trafikte ilerleyebilmesi için trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerektiğine dikkat çekti. Soyuçok, "Çocuklarımızın küçük yaşta trafik kurallarını benimsemeleri için her türlü desteği veriyoruz. Eğitimlerimiz gerek belediye gerekse eğitim pistinde devam etmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?