2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Muayene edip oy istiyor

Denizli Acıpayam Devlet Hastanesi´nde çalışırken siyasete atılıp, CHP´den belediye başkanı adayı olan Dr Hulusi Şevkan, görevinden istifa ettikten sonra seçim kampanyası için çalışmalarına başladı. Evli iki çocuk babası olan Şevkan, oy istemek için evleri dolaşırken hastalarla da ilgileniyor.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan ve 14 yıldır Acıpayam Devlet Hastanesi´nde görev yapan Dr. Hulusi Şevkan, 28 Mart´taki yerel seçimleri kazanacağından emin olduğunu belirterek, başkan olsa dahi muayene aletlerinin başkanlık makamında duracağını söyledi.

Seçim kampanyası için evleri dolaşarak destek isteyen Dr. Şevkan, yanından ayırmadığı acil yardım çantasıyla hasta olan kişileri de muayene ediyor. Oy istemek için Mehmet Çetin´in (65) evine giden Şevkan, yaptığı muayene tansiyonun düşük çıktığını belirledi. Çetin´i hemen hastaneye sevk eden Şevkan, aile bireylerinden de seçimlerde destek istedi. Ardından Ümmü Aksoy´un (74), evine giden Şevkan, yaptığı muayenede tansiyonun yüksek çıktığını belirleyerek, hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi. Mehmet Çetin ve Ümmü Aksoy, CHP´den belediye başkanı adayı olan Dr. Hulusi Şevkan´ın aday olmadan öncede evlerine gelerek ücretsiz muayene yaptığını söylediler.

Dr. Hulusi Şevkan, destek istemek için girdiği iki ayrı evde iki tansiyon hastasını hastaneye sevk ettiğini belirterek, ``CHP´den belediye başkanlığı adaylığımı açıklamadan öncede evlere gidip muayene yapıyordum. Acıpayam halkı beni bu yüzden çok seviyor ve seçimlerde beni destekleyeceklerini söylüyor. Adaylık aklımdan bile geçmiyordu. Ancak halk aday olmamı çok istedi. Başkan seçildiğim takdirde muayene aletlerimi bir kenara bırakmayacağım. Başkanlık makamında hazır olarak duracak. Belediye bünyesinde, ambulans hizmeti kuracağım. Yaşlı, yatalak ve hastalara hizmet verecek olan bu ambulans servisinde ben de zaman zaman görev yapacağım. `Başkan oldum' diye doktorluk görevini bırakmayacağım evleri de dolaşmaya devam edeceğim' dedi. Dr. Şevkan, Acıpayam´da öncelikli olarak sağlık sorunlarını ortadan kaldırmayı hedeflediğini, sağlıklı ve temiz çevre için çalışacağını söyledi.

Vatan
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 14:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?