3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Müdürden asılsız ihbar

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Hakan Bülbül, yaklaşık 10 gündür olay olmadığı akşamlarda ekiplerin ne kadar hızlı olduğunu anlamak için telsizden asılsız ihbarlar geçerek, ekiplere antrenman yaptırıyor.

Asayiş Şube Müdürü Hakan Bülbül, polis telsizinden "Soygun oldu", "Kapkaç var", "Kapkaçı yapan otomobil 20 U 1213 plakalı, garaja doğru kaçıyor, ekiplerimiz yolları kapatarak otomobili yakalasın" şeklinde anons geçiyor. Ekipler otomobili alana kadar kovalıyor. Asayiş Şube Müdürü Bülbül, kronometresiyle zamanı ölçüyor. Ekiplerin ne kadar kısa sürede olaya müdahale edeceğini hesaplıyor. Otomobil yakalandıktan sonra bu olayın bir tatbikat olduğunu söyleyerek, teşekkür ediyor.

DENİZLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GECE-GÜNDÜZ SUÇA VE SUÇLUYA KARŞI ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Olay olmadığı zamanlarda emniyet müdürlüğünün farklı yöntemleri var. Bugün saat 23.00'da Asayiş Şube Müdürü'nün telsizden geçtiği anons bütün Denizli Emniyetini harekete geçirdi. Bülbül "Yaklaşık 10 dakika önce Bayramyeri Meydanı'nda bir bayanın çantasını kapkaç yaparak kaçan 20 U 1213 plakalı otomobil garaj istikametine gidiyor. Ekiplerimiz yolları kapatsın, otomobili yakalasın" şeklindeki anonsu sonrasında Asayiş ve diğer şubelerdeki gececi ekipler bütün yolları kapattı ve 20 U 1213 plakalı otomobili 4 dakika gibi bir sürede garaj yakınlarında yakaladı. Asayiş Şube Müdürü Hakan Bülbül otomobili alan polislere bu olayın bir tatbikat olduğunu ve ekiplerin olaya ne kadar zamanda müdahale ettiğini ölçmek için yapıldığını belirterek, vatandaşların can güvenliği için polisin daha hızlı olması gerektiğinin altını çizdi. Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar'ın göreve başladığı süreden bugüne kadar polis ekipleri birçok konuda telsizden bilgilendirerek komutlar verdi. Atilla Çınar, Denizli'de suçların korkulu rüyası haline geldi. 1 aylık süreden bu yana Denizli'de polis ekiplerinin uygulaması arttı; her mahallede görevli polisler sürekli kimlik soruyor, uygulama yapıyor. Hırsızlık, kavga, gasp olayları yok denilecek kadar azaldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 10:42:45
Güncelleme :26 Temmuz 2009 Pazar 11:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?