3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Müftülükten kurban kesim kursu

Denizli’de Müftülük tarafından ’Kurban Kesim Kursu’ açıldı. Birkaç yıldan bu yana kurbanların daha hijyenik ortamlarda ve İslam Dini’nin özüne uygun olarak kesilmesi için kurban hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülmesine dair yönetmelik çıkarıldığı bildirildi.

Bu yönetmelik çerçevesinde, Denizli İl Müftülüğü’nün de kurs açtığını belirten İl Müftüsü Mahmut Gündüz, "Çıkarılan yönetmelik sonrasında tüm illerde olduğu gibi Denizli olarak bizler de kurban kesimine yönelik kurslar başlattık. Bu hizmetlerin en önemli yönlerinden biri ise kurbanların usulüne uygun olarak kesilmesidir" dedi.

Kurs için Denizli Halk Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalandığını kaydeden Gündüz, "Başlattığımız ’Kurban Kesim Elemanlığı’ kursu için halk eğitim merkezi ile bir protokol imzaladık. Başlatmış olduğumuz kurslarımız 3-6 Ocak tarihleri arasında yapılacaktır. Kurs bitiminde de kursa katılan kursiyerlere sertifikalarını vereceğiz. Ellerinde belgeleri olmayan kişilerin bu yıl kurban kesimlerine izin verilmeyecek" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kursa ilginin yoğun olduğu bildirildi

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2005 Salı 19:46:13
Güncelleme :4 Ocak 2005 Salı 19:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?