8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Mumcu bölge toplantısı için Denizli'de

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin bölge toplantısına katılmak üzere Denizli'ye geldi.

Yeni Anayasa hazırlığı için açıklama yapan Mumcu, "Hükümet neyi yapacağı konusunda net bir tablo belirlemedi. Anavatan Partisi'nin yeni Anayasa'da neyin yapılması gerektiği konusunda çok güçlü birikimi var" dedi.


Akşam saatlerinde Denizli'ye gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, toplantının yapılacağı Kelleci Kardeşler Resteurant'ta partililerle birlikte iftarını açtı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Mumcu, Ramazan Bayramı'ndan sonra genel kurula gideceklerini söyledi. Seçimleri de değerlendiren Mumcu, AK Parti'nin aldığı oy oranının göz ardı edilemeyeceğini söyleyerek, "Toplumun yüzde 47'lik bir kesiminin oy vermiş olması göz ardı edilemeyecek bir gerçektir.


Vatandaş önündeki seçenekler arasında kendine en iyiyi seçmeye çalışır. Vatandaşın iradesi ortadayken şu ya da bu biçimde değerlendirmek bana göre muhaldir. Önümüzdeki yılların bu seçimi haklı çıkarmasını diliyorum. İnşallah Türkiye bu seçimden haklı çıkar" dedi.


Yeni çıkarılacak Anayasa hakkında da konuşan Erkan Mumcu, Anavatan Partisi'nin çok güçlü birikimleri olduğunu ve bu birikimlerden Türkiye'nin iyi şekilde yararlanacağını söyleyerek, "Aslında ortadaki tartışmaların yeni Anayasa tartışması şeklinde adlandırılmasına çok da anlam veremiyorum. Ortada yeni olan pek az şey var. O yeni olan unsurlarda esas itibariyle birkaç maddeyi ilgilendiren unsurlardır. Yeni Anayasa yapmak gibi büyük bir gürültüyle ortaya çıktıktan sonra, çıkan tablonun bu olması bizim için üzüntü vericidir, hayal kırıklığıdır.

Türkiye'nin yeni Anayasa'ya gerçekten ihtiyacı vardır. Ama bunun yeni olması gerekir. Bu Anayasa'nın tabii ki bir toplumsal sözleşme ruhunu yansıtması gerekir. Onun için toplumun ilgili bütün taraflarının katılmasına açık olmalıdır. Hükümet neyi yapabileceği ya da yapamayacağı konusunda bir yoklama içindedir. Neyi yapmak istedikleri konusunda kafalarında net bir tablo yok. Neyin yapılması gerektiği nasıl bir Anayasa çıkarılması gerektiği konusunda Anavatan Partisi'nin çok güçlü bir birikimi var. Eğer bu birikim fırsat olursa Türkiye'nin işine yarayacaktır" diye konuştu.
Açıklamanın ardından toplantının sonraki bölümleri basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 01:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk IP: 84.195.54.xxx Tarih : 30.09.2007 17:35:20

Bu adami dahalen Denizliye kabul ediyorsunuz pes dogrusu.MILLET sandiga gomdu diyecektim ama sandigin dibini bile layik gormediler secimlere bile giremediler. Cok sevdigim bir partiyi yok etti!nerden nereye getirdi,artik bir tabela partisi haline getirdi.çekilmedigi gibi birde destek istemeye gelmis.Birde sivil anayasaya yorum yapiyor.Sen degilmiydin sivilleri hor goren ?yani milleti hice sayan ne zaman Turkiyede parti liderleri maglubuyeti KABUL EDECEK !!!!!.