2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

MÜSİAD:'Kimse paniğe kapılmasın'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, "Genel anlamda 2 gündür büyük çalkantı yaşanıyor.

Bundan inşallah bizim ekonomimiz çok fazla etkilenmeyecektir. Ekonomideki tüm aktörlerin paniğe kapılmamasını tavsiye ediyoruz" dedi.
MÜSİAD Denizli Şubesi Olağan Genel Kurulu'na katılmak için Denizli'ye gelen Ömer Bolat, Colossae Otel'de basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 2008'de özellikle ABD'de durgunluk işaretlerinin güçlendiğini, genel anlamda hisse senetleri borsasında, özellikle de mali sektördeki şirketler ve bankaların hisselerinde bir satış furyası başladığını belirten MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, "Çünkü bankacılık kesimi, yatırım ve ticari bankalar büyük zararlar açıklamaya başladı.

Genel anlamda 2 gündür büyük çalkantı yaşanıyor. Bundan inşallah bizim ekonomimiz çok fazla etkilenmeyecektir. Geçen yıl Eylül ayındaki çalkantıda da iyi bir direnç göstermiştik. Ekonomideki tüm aktörlerin paniğe kapılmamasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu. Dövizin inip çıkacabileceğini, borsada daha önceki gibi iniş çıkışlar olabileceğini belirten Bolat, "Ama ekonomide raylar yine oturur. Sabırla gelişmeleri takip etmek ve özellikle de bizim ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası yönetiminin de aksiyonel bir politika yürütmesi çok önemli. Uluslararası piyasalardaki gelişmeler ekonomimizde sarsıcı etki yapma eğilimi gösterirse, benzeri bir aksiyonel tavır içerisinde olmamız gerekiyor" dedi.


Başörtüsü tartışmalarında kavramların iyi oturtulması gerektiğini belirten Bolat, "Türkiye'de türban sorunu yok, bir başörtüsü sorunu var. Başörtüsü sorunu da yok çünkü, başörtüsünün kendisi bir sorun değildir" dedi. Türkiye'de başörtüsünün siyasi bir simge olmadığını, her partiye oy veren vatandaşların içinde başörtülü insanların bulunduğunu belirten Ömer Bolat, "Başörtüsü, İslam dininde yer alan bir emrin, bir hükmün kendisidir. Bunu insanlar kendisi yapar veya yapmaz. Herkesin kendi tercihi ve takdiridir.

Ama başörtülü insanları kamu haklarından ve en temel eğitim hakkından mahrum etmeye çalışmak, kamusal alan sınırlaması çıkarılarak bazı alanları mahrumiyet bölgesi ilan etmek gerçekten son derece yanlış ve yıkıcı bir uygulama olmuştur. Toplumsal gerginliklere, adaletsizliğe ve eşitsizliğe yol açmıştır. Dolayısıyla bu konuda bazı sınırlı sayıdaki ve sayıca az çevrelerin neden bu kadar gürültü çıkardığını anlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı. Kimsenin kimseye kendi şahsi emellerini ve isteklerini empoze etme hakkı olmadığını belirten MÜSİAD Genel Başkanı Bolat, "Burası halkın yüzde 99'u müslüman olan bir ülkedir.

Başörtüsü bir sorun değildir. Başörtüsü yasağı bir sorundur. Türban kelimesi kullanarak, aslında halkın yüzde 70'inin kaldırılmasını istediği başörtüsü yasağı konusunda cinlik yapıyor bazı çevreler. Çünkü türban da başörtüsü yasağına karşı 1987 yılında kurulmuş bir alternatiftir. Kendi uydurdukları türban alternatifini, 'türban yasağı kaldırılıyor' diye gürültü çıkarıyorlar.


Halkımız bu konuda çok aklı selimidir, sağ duyu sahibidir. Bu yasağın kaldırılmasını çok büyük bir kesim istemektedir. TBMM çatısı altındakiler, halk, millet adına görev yapan vekiller bu yasağı kaldırmalıdır. Anayasa değişikliği gerekiyorsa bunu da yapmalıdırlar. Başörtüsü Türkiye'de özgürlüğün sembolü olmuştur. Başörtüsü takanlar da takmayanlar da bunu böyle görmektedir" dedi.


Tek adayla seçime gidilen MÜSİAD Denizli Şubesi Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan Fevzi Özdemir yeniden seçildi. Ömer Bolat, genel kurulun ardından MÜSİAD üyelerine 'Türkiye ve Dünyadaki Ekonomik Gelişmeler' başlıklı bir konuşma yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 21:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?