2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Musluktan su içmeye az kaldı

Denizli Belediyesi'nin 100 yılın projesi olarak geçen yıl Kasım ayında başlattığı dev alt yapı hamlesinde sona yaklaşılırken, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, her musluktan damacanadan su içer gibi su içmeye az kaldığını söyledi.

Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü kontrollüğünde devam eden alt yapı çalışmaları 37 farklı bölgede 4 etapta sürdürülüyor. Proje kapsamında son 3 günde 54.5 kilometre içme suyu, 62 kilometre kanalizasyon ve 13 kilometre yağmursuyu hattı yapıldığı belirtildi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, şehre kazandırılacak tüm yatırımların alt yapının tamamlanmasından geçtiğini belirterek, "Denizli'nin baştan aşağıya alt yapısını değiştiriyoruz. Kentin her köşesinde vatandaşlarımız musluğu açtığında damacanadan su içer gibi su içecek. 1,5 yıl içinde bu şehrin alt yapısına harcanan para 90 milyon TL'nin üzerinde İnşallah 2010'un Mayıs ayı sonuna kadar bu çalışmalarımızı tamamlayacağız. Çalışmalar sonucunda alt yapıdaki tüm borular değişmiş olacak" dedi. İçme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hattı inşaatının birlikte yürütülmesi, tek tek her eve bağlantı yapılması ve bunların da müteahhit aracılığıyla vatandaşa herhangi bir yük getirilmeden yapılması dolayısıyla sürecin yavaş işlediğini belirten Zeybekci, çalışmaların sona ermesinden sonra caddelerin uzun yıllar kazılmayacağını ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 18:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?