3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Müsteşa Boğa'dan DTO'ya ziyaret

SANAYİ VE DIŞ TİCARET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI BOĞA'DAN DTO'YA ZİYARET

Denizli Verimliliği Arttırma Projesi (VAP) kapsamında düzenlenen 'Mermer ve Doğaltaş Sektöründe Verimlilik Sorunları, Çözüm Yaklaşımları' konulu panele katılmak üzere Denizli'ye gelen Sanayi ve Dış Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer'i makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Müsteşar Ali Boğa'nın yanısıra, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal ve Başkan Yardımcısı Mehmet Eroğlu, MPM Genel Sekreteri Kerim Ünal, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Abdülkerim Yörükoğlu, Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Çobanoğlu, MPM Teknik Müşaviri Dr. Mustafa Kemal Akgül, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Turgay Onargan ve Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER) Başkanı Selahattin Onur katıldı.

Ziyarette konuşan DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli'de hem kur ve hem de iplikle ilgili sıkıntıların olduğunu ifade ederek, "Döviz kurlarındaki düşüklük nedeniyle ihracatçılarımız çok büyük zorluklarla karşılaşmaktadır. Döviz kurları ve faiz oranları, her ne kadar piyasa şartlarına göre pozisyon alsa da, aslında ekonominin rekabet gücünü destekleyecek gerçekçi düzeyde olmalıdır. Dalgalı kur ile sıkıntıya düşen ihracatçılar için doları, 1.50-1.55 TL seviyelerinde tutmanın yolları aranmalıdır. Ayrıca dış menşeli iplik firmalarının Denizlili tekstilcilerle anlaşma yapmasına rağmen iplikteki artışı öne sürerek tek taraflı anlaşmayı fesih ediyor veya anlaşmaya rağmen fiyat farkı istiyor. Son zamanlarda dış iplik satıcılarının ticaret ahlakı dışında sergiledikleri bu tutum nedeniyle Denizli'deki tekstil fabrikaları da aldıkları siparişleri yerine getirirken zararına mal üreterek mağdur olmaktadırlar. Bunların çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz" dedi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa ise, her iki konuyla ilgili çalışma yürüttüklerini ifade etti.

DTO Başkanı Necdet Özer, ziyaretin anısına Sanayi ve Dış Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa'ya Denizli'nin amblemi olan bronz Denizli Horozu hediye etti.

SANAYİ VE DIŞ TİCARET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI BOĞA'DAN DTO'YA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 15:55:04
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 17:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?