2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Müzekartı tanıtamayınca fırça yedi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Müzekartı iyi tanıtamayan gişe görevlisine sinirlenerek, kartın nasıl tanıtılacağını anlattı. 

Laodikya Antik Kenti'nin Denizli Belediyesi'ne devrinin yapıldığı törenin ardından Pamukkale'ye giden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ören yeri girişindeki gişelere gittikten sonra kazı çalışmaları süren Hierapolis Antik Kenti'ne geçerek yetkililerden bilgi aldı. Hediyelik eşya satılan Dösim Mağazası'nın açılışını yapan ve Pamukkale'yi gezen Günay, müze çevresinde gördüğü bazı eşyaların neden orada olduğunu sordu. Oradaki malzemelerin alınmasını isteyen Günay, "Burası ardiye değil. Oradaki malzemeler ne?" diye sorunca, "Alacağız" cevabıyla karşılaştı. Bakan Günay da, "Geçen sefer geldiğimde söyledim, alacağız dediğinizden beri kaç ay geçti?" diye karşılık verdi. 

Pamukkale çıkışında bilet satışının yapıldığı bölüme giren ve görevlinin satışını izleyen Bakan Günay, 20 YTL karşılığında alınan ve Türkiye'nin her tarafındaki müzelere girilebilen Müzekart'ın iyi tanıtılmamasına kızdı. Eline aldığı broşürü satış yapılan camın yanına koyan ve gelen turistlere Müzekart almaları halinde tüm müzeleri ücretsiz ziyaret edebileceklerinin anlatılması gerektiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Müzekart'ı tanıtmıyorsunuz. 20 YTL'ye buraya gelen birisi aynı parayla Türkiye'nin her tarafındaki müzeleri gezmek istemez mi? Müzekart'ın tanıtımını yapın. Bu kart vatandaş için faydalı" dedi. 

Aşırı sıcak sebebiyle elinden su şişesini düşürmeyen Günay, bilet satış bölümünden çıktıktan sonra bir basın mensubunun "Sinirlendiniz" sözü üzerine, "Herkes görevini yapacak. Ben nasıl sıcağın ortasında koşturuyorsam o da görevini yapacak. Biz milletin hakkını koruyoruz" diye karşılık verdi. Daha sonra Pamukkale Üniversitesi Sosyal Tesisleri'ne giderek verilen yemeğe katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ardından Ankara'ya döndü.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 17:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?