3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Nasa Acıpayam'a Uzay üssü kuruyor!

Denizli'de, Acipayam.com adlı internet sitesi bugün 1 Nisan Şakasını böyle  yaptı.

3 Nisan 2004 tarihinde kurulan ve geçen süre zarfında 25 bin üye sayısına ulaşan Acipayam.com adlı internet sitesi, bugün dünyanın en büyük televizyon kuruluşlarından biri olan CNN'in, Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu (NASA)'nın Acıpayam İlçesine uzay üssü kuracağını duyurduğunu yazdı.

İnternet sitesinin ana sayfasında haberi flaş olarak veren site şunları yazdı: "Sebebi 596 yılda bir gerçekleşen bir doğa olayının Acıpayam'da gerçekleşecek olması. 596 yılda bir defa dünyada çok büyük bir kuyruklu yıldız yağmuru yaşanıyor. Bu yıldız yağmurunun en son 1414 yılında yaşanmış olduğu sanılıyor. Yaklaşık 25.000 kuyruklu yıldızın oluşturacağı yağmurun 9 Ağustos 2009 da tekrar gözleneceği ve dünyada en net Acıpayam'da gözlenebileceği açıklandı. Amerikan CNN televizyonu Amerika'nın siyahi başkanı OBAMA'nın Türkiye'ye geliş sebeplerinin başında NASA'nın Acıpayam'a kuracağı uzay gözlem üssü olduğunu bildirdi. Bu sebeple Obama aslında 3 Nisanda Türkiye'ye gelecek ve ilk olarak Acıpayam'a uğrayacak. 5 Nisan'da da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün doğum günü için hazırlanan kokteylde Çankaya Köşkü'nde olacak."

İnternet sitesinde bu haber metni ile birlikte, Obama, uzay fotoğrafları ve Acıpayam İlçesinin fotoğraflarını yayınlayan site, son bölümde bunun 1 Nisan şakası olduğunu duyurdu ancak şakanın gerçek taraflarını da yazdı. Sitenin kurucusu Mustafa Ünal imzasıyla yapılan açıklamada, 3 Nisan'da Obama'nın gelmeyeceğini ama 3 Nisan 2009'da web sitesinin 5. yaş gününü kutlayacağı, 5 Nisan'da Abdullah Gül'ün doğum gününün olmadığı ama aynı gün site kurucusu Mustafa Ünal'ın doğum günü olduğu, 9 Ağustos 2009 da 25.000 gerçek yıldızın gözlenmeyeceği ama üye sayısının dün itibariyle 25.000'i geçtiği, bu 25.000 kişiyle daha önce 4 bin kişiyle yapılan sanaldan gerçeğe büyük buluşmayı bu yılın Ağustos ayında tekrar Acıpayam'da yapılmasının planlandığı belirtildi.

Site kurucusu Mustafa Ünal, haberin son bölümünde herkesin hoşgörüsüne sığındıklarını belirterek şu cümleleri yazdı: "Bu yıl ki şakamızın amacı, altın değerindeki bir memleketin evlatları olarak tüm dünyaya yayılan binlerce hemşehrimizin ve bu sitemize üye olan 25 bin üyemiz yani yıldızımızın, 9 Ağustos'ta Acıpayam'a kayıp hep beraber birlik ve beraberlik içinde bir gün geçirmelerini sağlamak."

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 14:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?