3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ne bebeklerini, ne ödülünü görebildi

Denizli Valiliği, tüp bebek yöntemiyle 3 bebek dünyaya getiren, ancak bebeklerini göremeden hayatını kaybeden anneyi, ’yılın annesi’ seçti. Denizli Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nde yüksek makine mühendisi olarak görev yapan Ender Çetiner Zeybekoğlu ile eşi Oktay Zeybekoğlu, 6 yıl boyunca normal yollardan çocuk sahibi olamayınca tüp bebek yöntemine başvurmuştu.

18 Mart 2005 tarihinde tüp bebek yöntemiyle Eyüp, Emre ve Eray isimli 3 bebek dünyaya getiren Ender Çetiner Zeybekoğlu, doğumdan sonra yoğun bakıma alınmış, 50 gün sonra bebeklerini göremeden hayatını kaybetmişti. Denizli Valiliği’nce oluşturulan Aile Haftası İl Kutlama Komitesi, Aile Haftası sebebiyle bebeklerini göremeden vefat eden Ender Çetiner Zeybekoğlu’nu ’yılın annesi’ seçti.

Denizli Valiliği’nde düzenlenen ödül töreninde yılın annesi plaketi, Denizli Valisi Gazi Şimşek tarafından baba Oktay Zeybekoğlu’na verildi.

Oldukça duygusal anların yaşandığı törende konuşan Vali Şimşek, "Ender Çetiner Zeybekoğlu, tüp bebek yöntemiyle 3 yavru dünyaya getirdi ama onları görmeye ömrü vefa etmedi.

Bebekleri dünyaya getirirken büyük fedakarlıklarda bulunan Ender hanımı 2005 yılında yılın annesi seçtik. Yavrular hayatta, ancak üzüntümüz çok büyük. Hayatta olmayan annenin ödülünü eşi Oktay Zeybekoğlu’na veriyoruz. Bebeklere uzun ömür diliyorum. Baba Oktay Zeybekoğlu büyük fedakarlık yaparak yavruların hayatta kalmasını sağlıyor. Rahmetli olan Ender hanımı fedakarlığından dolayı kutluyorum. Zeybekoğlu ailesinin acısını paylaşıyoruz" dedi.
Eşi adına Vali Şimşek’in elinden ödülü alan Oktay Zeybekoğlu ise "İnanıyorum ki kendisi şu anda aramızda. Bizi görüyor ve çok mutlu oluyor. Eşim Bayındırlık İl Müdürlüğü’nde kontrol mühendisi olarak görev yapıyordu. 2 yıl önce Denizli Devlet Hastanesi’nin ameliyathanesinin kontrol mühendisliğini yapmıştı. Denizli Devlet Hastanesi’ndeki odanın birine eşimin ismini vermek istiyorum" şeklinde konuştu. Zeybekoğlu’nun bu isteğini kabul eden Vali Şimşek, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 13:43:07
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 15:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?