2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Necip Fazıl büstü açıldı

Denizli’de eğitim öğretime bu yıl başlayan Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu’na ölümünün 26.yıl dönümü sebebiyle ünlü şairin büstü yaptırıldı.

Büstün açılmasıyla ilgili düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okulun yapımında emeği geçen hayırseverler ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu’nun 8 ay gibi kısa bir sürede yapıldığını söyledi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, okulun yapımında emeği olan herkese teşekkür ederek, Şair Necip Fazıl’ın ölümünden önceki yıllarında sohbetlerine katıldığı, Türk şairlerinin içinde kendisinin önemli bir yeri olduğunu söyledi. Vali Yavuz Erkmen ise, büyük şairi rahmetle andıklarını söyleyerek, okulun yapımında katkısı olanlara teşekkür etti. Türk Milleti’nin değerlerinin bilinmesi ve yaşatılması için toplumda öne çıkmış kişilerin isimlerinin bu tür yerlere verildiğini, gençlerin bu değerleri çok iyi bilmesi gerektiğini belirten Vali Erkmen, öğrencilere başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Vali Yavuz Erkmen’e katkılarından dolayı plaket verdi. Vali Yavuz Erkmen’de emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Plaket törenin ardından büstün açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 00:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?