3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Nikfer'de seçim arapsaçına döndü

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasında gidip gelen belediye başkanlığı yarışı YSK'ya taşınırken, CHP'liler İl Seçim Kurulu önünde eylem yaptı.

29 Mart Mahalli Seçimleri'nde Nikfer beldesinde ilk açıklanan sonuçlarda CHP adayı Ali Yarangünü'nün 902, AK Parti adayı Mustafa Davulcu'nun 900 oy aldığı açıklandı.

AK Parti tarafından Tavas İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu 10 sandıkta oy pusulalarının sayımında hata yapıldığı belirlendi. İlçe Seçim Kurulu tarafından oylar yeniden sayıldı ve CHP ile AK Parti'nin 899'ar oy aldığı açıklandı.

Belediye başkanlığının kurayla belirlenmesi ile ilgili Tavas İlçe Seçim Kurulu tarafından verilen karar sonucunda kura çekimi yapıldı ve zarf çekme usulü kura sonucunda CHP adayı Ali Yarangünü Nikfer Belediye Başkanı olarak açıklandı. Bu kararın üzerine AK Parti tarafından Denizli İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunuldu. İl Seçim Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda CHP'nin 899, AK Parti'nin 900 geçerli oy aldığına karar verildi.

İl Seçim Kurulu'nun itiraza açık olarak verdiği bu kararın ardından CHP bu defa YSK'ya başvurdu. CHP Nikfer Belediye Başkan Adayı Ali Yarangünü ve bir grup partili dün akşam YSK'ya başvuru için Ankara'ya giderken, yaklaşık 150 CHP'li de minibüslerle Denizli'ye gelerek İl Seçim Kurulu önünde eylem yaptı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan ve içlerinde yaşlıların da bulunduğu partililer, haklarının yenildiğini ileri sürerek, seçimi kendilerinin kazandığını ve haklarının geri verilmesini istedi.

Polisin İl Seçim Kurulu önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, alkış tutan partililer, seçimi kendilerinin kazandığını iddia ettiler. Eylemde basın açıklamasını okuyan CHP Nikfer Belde Başkanı Ahmet Keysan, İl Seçim Kurulu'nun ilçe Seçim Kurulu'nda yapılan ve kurayla belirlenen kararı bozup, belde seçimlerini AK Parti'ye veren kararını onaylamasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Gerçek adaletin yerini bulacağına inandıklarını belirten Ahmet Keysan, "YSK'ya yaptığımız itirazın Nikfer'de sandıkta kazanılmış bir seçimin tüm itibarını yeniden iade edeceğine inanıyoruz. Beldemizde istenmeyen olayların yaşanmaması ve bir hizmet yarışı olan yerel yöneticiliğin adilane ve herkese eşit işlev kazanması için sandık ve kurayla kazanılmış Nikfer belde seçiminin CHP'de onay kılınmasını bekliyoruz. Nikfer'de hizmet amacıyla çıktığımız bu yolda rekabet hırsıyla barış ve kardeşliğin gölge düşürülmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından partililer uzun süre alkış tuttu. Eyleme katılan kadın partililer, seçimi kendilerinin kazandığını ileri sürerek, belediye başkanlığının kendi adaylarına verilmesi gerektiğini söylediler.

Eyleme katılan Nikferliler daha sonra sessiz bir şekilde dağılarak beldelerine geri döndüler.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 15:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?