2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Noel Baba'yı siyasete alet ettiler

Denizli'de bir alışveriş merkezine asılan Noel Baba maketi polemik çıkardı. 2004'de AKP'den aday adayı olan bir kişi yine AKP'li Belediye Başkanı Zeybekçi'yi 'Hıristiyanlık propagandasına sessiz kaldığı gerekçesiyle' protesto etti. Protesto yöntemiyse fotomontaj .

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP'den belediye başkanlığı için aday adayı olan inşaat mühendisi Fikret Serçe, bir alışveriş merkezinin tepesindeki kuleye asılan Noel Baba maketinin kaldırılması amacıyla ilginç bir protestoda bulundu. AKP'li Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi'nin fotoğrafını fotomontajla Noel Baba haline getirip, internet üzerinden e-posta olarak gönderdi.

Fikret Serçe, misyonerliği temsil ettiğini ileri sürdüğü Noel Baba'nın alışveriş merkezinin tepesindeki kuleye asılmasına gözyumduğunu ileri sürdüğü Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci'nin fotoğrafı ile Nole Baba resmini fotomontajla birleştirdi. Serçe, montajladığı Zeybekci'nin fotoğrafının altına da, ‘Yeni yılınızı kutlarız. Hacı Noel Nihat Baba. Demokrasi Meydanı’ yazdı. Fikret Serçe, Başkan Zeybekçi'nin Noel Baba gibi göründüğü bu fotoğrafı internet kullanıcılarına e-posta olarak gönderdi.

Noel Baba'nın Hıristiyan dünyasını temsil ettiğini öne süren Fikret Serçe, “Bunlara karşı sessiz kalırsak, bir süre sonra İncil dağıtmaya başlarlar. Alışveriş merkezinin kulesine Noel Baba'nın asılmasını tesadüf olarak görmüyorum. Noel Baba'yı çocuklarımıza şirin göstermeye çalışıyorlar. Söz konusu alışveriş merkezinin yapımını Denizli'nin AKP'li Başkanı Nihat Zeybekci sağladı. AKP'li belediyenin yönettiği kentte bu durum üzüntü verici. Ben de bilgisayarda Zeybekci'nin fotoğrafını Noel Baba resmiyle montajladım, internet kullanıcılarına mail attım. Amacım, AKP'li Başkanı kınamak” dedi.

Bu ilginç protesto eylemini gerçekleştiren Fikret Serçe'nin AKP'deki üyeliğinin, il yönetiminin disiplin kurulu kararıyla bir süre önce silindiği belirtildi. (dha)

Radikal
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 16:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?