2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Nüfusta kuyruk çilesi

29 Mart Yerel Seçimleri'nde kimlik kartlarında kimlik numarası olmayanların oy kullanamayacaklarının açıklanmasının ardından nüfus müdürlüklerine yapılan müracaatlar gün geçtikçe artıyor.

Denizli'de yüzlerce vatandaş, kimliklerinde numara olmaması sebebiyle sabahın erken saatlerinden itibaren Nüfus Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturmaya başladı. Kimlik numarası almak isteyenler Nüfus Müdürlüğü'ne gelerek isimlerini yazdırıp sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Nüfus Müdürlüğü bahçesinin girişinde isimlerini yazdırmak için kuyruğa girenler daha sonra işlemlerini yaptırabilmek için tekrar beklemeye başlıyor. Bugün sabah yüzlerce kişi sıranın kendisine gelmesi için kuyruğa girerken, oy kullanabilmek için kimlik numarası şartının geç açıklanmasına tepkilerini dile getirdi.

Sabahın erken saatlerinde kuyruğa girdiklerini belirten bir vatandaş, "Oy kullanmak istiyoruz. Bu yüzden kimlik numarasını almak için sabahın erken saatlerinde sıraya girmeye başladık. Seçime 10 gün kaldı. Bunun daha önce açıklanmaması sebebiyle mağdur oluyoruz" dedi.

İşyerinden izin alarak gelen bazı bayanlar, işlemlerini yaptıramamaları halinde bir daha izin alamayacaklarını belirterek tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, seçime kadar işlemlerin gece de yapılabileceğini duyduklarını ancak bunun da yaşanan sıkıntıları gideremeyeceğini ileri sürdü.

SİMİTÇİ MEMNUN
Nüfus Müdürlüğü önünde en mutlu kişi bir simit satıcısı oldu. Erken saatlerde kasaya doldurduğu simitle Nüfus Müdürlüğü'nün bahçesine gelen simit satıcısı, "Burada işler süper. 10 gün içinde de daha iyi olacak" diyerek mutluluğunu dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 22:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?