7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Ödenmemiş tek kuruş borcumuz yok!

DENİZLİ BELEDİYESİ'NİN VADESİ GELEN BİR KURUŞ BORCU YOK

Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, belediye olarak günü gelip de ödenmemiş tek bir kuruş borçları olmadığını söyledi.

Vergi Haftası dolayısıyla Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl ve beraberindekiler Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan'ı ziyaret etti.

Vergi Dairesi Başkanı TunçağıL, hafta dolayısıyla vergi bilincinin etkili bir biçimde vatandaşlara aktarılması için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade ederek, "Bu haftayı en iyi ve en etkili şekilde değerlendireceğiz. Hem gençlere hem de personele yönelik etkinliklerimiz var. Ülkemizde kamu kaynağının en önemli finansı vergileridir. Denizli'de vergi tahakkuku ve tahsilatını başarıyla uyguluyoruz. Türkiye ortalamasının üzerinde tahakkuk ve tahsilat artışı sağladık. Vergi tahsilatı konusunda Denizli Belediyesi her kuruma örnek oluyor. Türkiye genelinde örnek bir belediyemiz var. Vergilerini tam ve zamanında ödüyor. Belediyemiz bizim için önemli ve örnek bir kurum" dedi.

Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan ise her milletin kendi gelirleriyle ayakta durduğunu kaydederek, "Artık ülkelerde yüzyıllar öncesindeki gibi savaşlarla elde edilen ganimetler yok. Milletler kendi gelirleriyle ayakta kalıyor. Onun için bir ülke olarak yükselmek istiyorsak, sistemli kayıt içinde vergimizi ödeyen bir durumda olmalıyız. Eğitime, sağlığa ve diğer tüm yatırımlara kaynak aktarabilelim. Alınan vergilerin yerinde kullanıldığını vatandaşlar görünce daha rahat vergi verebilir. Onun için toplamak kadar paranın harcandığı yer de çok önemlidir. Denizli'de ise son yıllarda vergi ödeme de büyük artış var. Kurum olarak da vergiyle ilgili yükümlülüğümüzü en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bugün itibariyle geçmişe yönelik vergi borcumuz yok. Vadesi gelip de ödenmemiş bir kuruş borcumuz da yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 14:31:01
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 14:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?