7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Ödüllü Kitap Okuma Kampanyası

Denizli'de merkeze bağlı Güzelköy Köyü'nde bulunan Güzelköy Mehmet Tunç İlköğretim Okulu Kütüphanecilik Kulübü öğretmenleri tarafından, öğrencilere kitap okuma sevgisini kazandırmak için düzenlenen ödüllü kitap okuma kampanyası başlattı. 

Denizli'de, Güzelköy Mehmet Tunç İlköğretim Okulu öğrencileri, okulun Kütüphanecilik Kulübü tarafından organize edilen kitap okuma kampanyasına katılıyor. Öğrenciler Milli Eğitim bakanlığı tarafından belirlenen 14 kitabı okuduktan sonra sınava tabi tutulacak. Kampanya sonunda hazırlanan 42 sorudan oluşan sınav sonrası, dereceye giren öğrencilere, derecelerine göre hediyeler dağıtılacak. Okulda düzenlenen ve 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf örencilerinin tamamının zorunlu olarak katıldığı kampanyada, öğrenciler kendilerine verilen kitapları evlerine götürebilecek ve kitaplar her hafta Salı ve Cuma günleri değiştirilecek. Her öğrencinin 14 kitap okuyacağı kampanyada, öğrencilere, kitaptan 3'er soru sorulacak. Kampanya kapsamındaki yarışmada dereceye giren öğrencilere, Okul Aile Birliği tarafından alınan 1.cilere bisiklet, ikincilere MP3 çalar ve üçücülere fotoğraf makinesi ödül olarak verilecek. Öğreciler, şimdi birinci olmak için boş vakitlerinde dahi kitap okuyor. Birinci olmak istediklerini söyleyen öğrenciler, arkadaşlarına da başarı diletlerinde bulunuyor. Güzelköy Mehmet Tunç İlköğretim Okulu Kütüphanecilik Kulübü Rehber Öğretmeni Zahide Çekiç, amaçlarının öğrencilere kitap okuma alışkanlığını aşılamak ve hızlı kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi. Sınav tüm sınıfların katılımıyla 17 Aralıkta, hediye dağıtımı ise 19 Aralıkta yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 18:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif çelik IP: 88.246.45.xxx Tarih : 15.11.2007 09:19:52

bende güzelköy'de oturuyorum. önecelikle zahide çekiç öğretmene teşekkürler ve öğrencelirede azminden dolayı başırlar diliyorum. güzel bir kampanya olmuş umarım hak eden kazanır.