2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Öğrenci kapma yarışı

Denizli Honaz’da 2000-2001 öğretim yılında eğitime başlayan ve 2 bin 100 öğrencisi bulunan meslek yüksekokulunun bazı bölümlerinin, bir binanın fay hattında bulunması, diğerinin yetersiz kalması yüzünden, geçici olarak başka ilçelere taşınmasına karar verildi.

Bunun üzerine bazı öğretim üyeleri Tavas’a giderek okul için ayrılan binayı inceledi. Tavas Kaymakamı Yusuf Güler de Honaz’a gelerek meslek yüksek okulunu ziyaret etti.

Durumu öğrenen Honaz Belediye Başkanı AKP’li Turgut Devecioğlu, yeni binayı tahsis ettikleri 100 dönüm araziye yapacağını açıkladı.

TOKİ’nin ilköğretim okulunu da yüksek okula tahsis için çalıştıklarını belirten Devecioğlu, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e de durumu arz ettim. Ben okulun fiziki koşullarının iyileşmesi için çalışırken Tavas Kaymakamı Yusuf Güler, öğrencileri ilçesine götürmek için vaatlerde bulunuyor. Onlara her ay 100 YTL vereceklerini söylüyor. Bir başka ilçenin belediye başkanı da öğretim üyelerine 5 yıl bedava lojman sözü veriyor. Yaptığı etik değil. Kaymakam Güler’in oturduğu makama uygun hareket etmediğini iddia ediyorum. Bu davranışı doğruysa devlet onu ödüllendirsin. Honaz halkı eğitime en doğru koşulları sağlayacak güçtedir."

KAYMAKAM REDDETTİ

Kaymakam Yusuf Güler iddiaları reddederek, Devecioğlu’nu mahkemeye vereceğini söyledi, "Öğretim üyeleri inşaatı süren okulumuzu görmek için geldi. Çok beğendiler. Biz de iade ziyaretinde bulunduk. Olay budur. Belediye başkanının bu kadar hezeyan içinde, karalamalarda bulunmasına bir anlam veremiyorum. Ben vaatlerde bulunmadım. Ama Kale Belediye Başkanı Abdullah Karaayvaz lojman vereceğini zaten açıklıyor. 5 bin kişinin eğitim görebileceği yüksek okul binasının inşaatı sürüyor. Öyle bir bina yapacağız ki Türkiye’nin en modern binası olacak. Yerel halkla el ele vererek bunu başaracağız" diye konuştu.

BEDAVA LOJMAN SÖZÜ

Kale Belediye Başkanı AKP’li Abdullah Karaayvaz, boş olan 18 derslikli okulla 288 kişi kapasiteli yurtlarının bulunduğunu hatırlattı, istenmesi halinde ek bina yapabileceklerini söyledi, "Hayırseverlerin desteğiyle öğretim üyelerine 5 yıllık bedava lojman sözü verdik. Lojmanlar TOKİ konutlarından olacak" dedi.

BAZI BÖLÜMLER TAŞINACAK

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç da Honaz Meslek Yüksek Okulu’nun bazı bölümlerini taşımayı düşündüklerini, ancak bunun geçici olacağını söyledi, "TOKİ’nin bitmek üzere olan ilköğretim okulunun üniversiteye tahsisi için çalışıyoruz. Kale ve Tavas’a meslek yüksek okulu açacağız. Honaz’da yeni binalar yapılana kadar bazı bölümleri Kale ve Tavas’a taşıyacağız. Honaz’da binalar yapılınca öğrenciler geri dönecek" dedi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 09:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FERRUH EKICI IP: 78.186.116.xxx Tarih : 5.12.2008 06:20:59

Madem gecici olarak taşınıyor gerı gelecek nıye öğrencilere eziyet ediyorlar. Sevgili honazlılar ilçede bulunan meslek yüksekokuluna sahip çıkın gidenin geri geleceğini hiç sanmıyorum