5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Öğrenci yurdunda inanılmaz olay

Denizli'nin Babadağ ilçesinde, mahkeme kararıyla bir öğrenci yurdunda yapılan aramada, 38 öğrenci bir odaya kilitli olarak bulundu.

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Sarayköy Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama izniyle Cumhuriyet Mahallesindeki Babadağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğine bağlı Ketenlik Talebe Yurduna baskın düzenledi.

Yapılan aramada, ilköğretim çağındaki 38 erkek öğrenci yurt binasındaki bir odada kilitli halde bulundu. Bunun üzerine yurt sorumluları hakkında, “38 kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” iddiasıyla adli soruşturma başlatıldı.

Ayrıca, öğrencilerin kimliklerini Babadağ İlçe Jandarma Komutanlığına bildirmediği gerekçesiyle yurt yöneticisi B.K. hakkında, “1774 sayılı kanuna muhalefet ve Öğrenci Yurtları Yönetmeliğine aykırı hareket ettiği” gerekçesiyle tutanak tanzim edildi. Bu tutanak, idari işlem yapılması için Babadağ Kaymakamlığına gönderildi.

Babadağ Kaymakamı Mustafa Erkayıran, yaptığı açıklamada, öğrencilerin aylardır burada kapalı tutulduğunu düşünmediklerini belirterek, ”Anlık bir şey gibi görünüyor. Ancak konunun aydınlatılması için idari soruşturma başlatılmıştır. Bunun sonucuna göre gereken yapılacaktır” dedi.


a.a
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 18:08:05
Güncelleme :6 Kasım 2006 Pazartesi 18:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?