6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Öğrenciler, resim ve şiirlerle Kızılay'ı anlattı

Kızılay Denizli Şubesi Kadın Kolları’nın düzenlendiği ’Kızılay’ konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Kızılay Denizli Şubesi Kadın Kolları, Kızılay Haftası nedeniyle ilköğretim okulu öğrencileri arasında, ’Kızılay’ konulu resim ve şiir yarışması düzenledi. Yarışmaya, Denizli’deki ilköğretim okullarından resim ve şiir dallarında 200 öğrenci katıldı. İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende konuşan Kızılay Denizli Şubesi Başkanı Salih Coza, 1868’de hasta ve yaralı askerlere yardım etmek amacıyla kurulan Kızılay’ın faaliyet alanının genişletilerek, daha sonra barışta ve olağanüstü durumlarda da çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Coza, "Denizli’de Kızılay Kan Merkezi’nde ve Kızılay Tıp Merkezi’nde çalışmalarımız sürüyor. Öğrenciler için düzenlediğimiz burs kampanyası devam ediyor. Önümüzdeki günlerde, 5 ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz ’Güvenli Yaşam’ dersleri de başlayacak" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici de, "Olağanüstü durumlarda ilk yardıma koşan kurum olarak tanınan Kızılay’a, herkesin sahip çıkması gerekir. Yarışmada derece alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir dalında Merkez İlköğretim Okulu öğrencisi Beril Hakverdi ’Kızılay’ isimli şiiriyle birinci, Sevil Kaynak İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Tuncer ’Kızılay’da Sevgi Ocağı’ isimli şiiriyle ikinci, Yatağan İlköğretim Okulu örencisi Sümeyye Büyüktürkyılmaz ’Varlığında Mutluyuz’ isimli şiiriyle üçüncü oldu. Resim dalında ise Arif Yalınkaya İlköğretim Okulu öğrencisi Melike Toprak birinci, Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği İlköğretim Okulu öğrencisi Pınar Gökçe Kargı ikinci, Emsan Doğan Demircioğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Raiba Işın da üçüncü oldu. Öğrencilerin ödüllerini almasının ardından yarışmaya katılan resim ve şiirlerin yer aldığı sergi, İl Halk Kütüphanesi’nde açıldı. Açılış sonrası davetliler sergiyi gezerken, öğrencilere kitap ve Kızılay şapkaları dağıtıldı. Serginin 4 Aralık tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

DENİZLİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 10:09:59
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 13:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?