2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Öğrencilerden Kuzu'ya protesto

ÖZEL GÜVENLİK İLE PROTESTOCU GRUP BİRBİRİNE GİRDİ, REKTÖR VEKİLİ ARAYA GİRİP KAVGAYI ÖNLEDİ

Denizli'de düzenlenen panel sonrası özel güvenlik ekipleri ile protestocu grup arasında yumruk yumruğa çıkan kavgayı, araya giren rektör vekili durdurdu.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'İnsan Hakları ve Demokrasi' paneline katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, panel başlamadan önce bir grubun protestosu ile karşılaştı.

Panel sonrası açıklamalarda bulunan Kuzu, bir öğretim üyesi olarak büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Panel sonrasında soruları cevaplandıran Burhan Kuzu, özellikle 1980'den sonraki gençliğin fikir sahibi olduğunu ama okumadan, birikim olmadan protestoda bulunduğunu belirterek, "Öyle olunca da oluşturduğu fikir doğru fikir olmuyor. Yani temeli olmuyor. Bu da hoş olmuyor. Memleketin geleceği bakımından beni endişeye sevkediyor. Daha bilgili gençlik istiyorum. Bir hoca, bir öğretim üyesi olarak bundan büyük üzüntü duyuyorum. Bu yanlış yaklaşım ve tek taraflı okumalar 1980 öncesi maalesef 5 bin gencimizin ölümüne sebep oldu. Hepsi de 18-20 yaşında delikanlı çocuklardı. Bunlardan üzüntü duyuyorum, yoksa bunlar çok doğal şeyler. Ama ben üniversite gençliğinin çıkıp karşımızda çatır çatır farklı bir tezi ve görüşü savunmasını beklerdim. Bu bizi daha çok memnun ederdi. Çıkıp şurası şundan dolayı yanlış, burası da doğru demesi bizi memnun ederdi. Hiçbir ülkede bundan fayda doğmamıştır" dedi. Anayasa değişiklik paketinin 12 Eylül tarihinde referanduma gitmesiyle ilgili olarak soruları cevaplandıran Burhan Kuzu, "Evet 12 Eylül'de '12 Eylüle Son' sloganı ile yola çıkacağız. Biz tabii ki tam ideal bir metin getiremedik ama olabilecek olanı getirdik. Bundan dolayı da 3 madde dışındaki 24-25 maddeye bütün muhalefet 'Biz de oy veririz' dediler. Bu önemli bir durumdur. Demek ki biz öyle bir paket hazırlamışız ki bütün miletin ortak olacağı şekilde bir paket. O 3 madde farklı" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve diğer katılımcılar salondan çıkmaya hazırlanırken, protestocu grup yine kapı önünde toplandı. Burada özel güvenlik ekipleri ile protestocular arasında başlayan gerginlik daha sonra yumruklaşmaya dönüştü. Her 2 taraf da birbirlerine yumrukla saldırırken PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Özer İnan kavga edenlerin arasına girerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Prof. Dr. İnan'ın büyük çabası sonucu kavga sona ererken, protestocular İnan'a özel güvenlik ekiplerinin kendilerine vurduğunu ve gereğinin yapılmasını istediler. İnan protestocuları sakinleştirerek olayların büyümesini önledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 20:01:01
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 19:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?