2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Öğrencilere cips yasağı

Denizli'de  okul kantinlerinde gazlı içecek ve cips ürünlerinin satışı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yasaklandı.


Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nın 2007/33 sayılı genelgesi ile okullarda öğretmenler kurulunca seçilen iki temsilci öğretmen, okul aile birliği temsilcisi, Öğrenci meclisi başkanı, müdür yardımcısı başkanlığında, kantinlerde, şikayet üzerine anında denetim yapıldığını bildirdi. Oğuz, gelen şikayetlerde okul kantinlerinde gazlı içecek ve cips ürünleri yerine taze meyve sularının satışının yapılmasının istendiğini vurgulayarak, “Bunun üzerine gazlı ve yağlı ürünlerin kantinlerde satışını yasakladık. Kantin işletmecilerine gazlı içecek yerine meyve sularının satışının yapılması için talimatlar verildi” dedi.


Kantinlerde görülebilecek olumsuzluklar, ikinci kontrolde de devam ediyor ise işletmecinin yazılı olarak okul müdürlüğünce uyarılacağını da vurgulayan Oğuz, yine düzelme olmadığı takdirde Kantin Denetleme Komisyonu kararının kendilerine okul yönetimince bildirileceğini, o andan itibaren de kantin işletmecisi ile yapılan sözleşmenin tek taraflı olarak feshedileceğini kaydetti.


Oğuz, okul kantinlerinin ayrıca Denizli Belediyesi zabıta ekipleri, Sağlık Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından da denetlendiğini, kendilerinin de zaman zaman ani denetimler yapacaklarını bildirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 11:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?