2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Öğrencilere fuar açılışında eziyet

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın açılış töreninde öğrencilerin güneşin altında tutulmasına Denizli Valisi Yavuz Erkmen müdahale etti. Yaklaşık bir saat sıcakta kalan gençler gölgeye alındı 

Denizli’de 9’uncu Mesleki ve Teknik Eğitim 2008 Fuarı düzenlendi. Kent merkeziyle ilçelerdeki mesleki ve teknik eğitim veren okullarda üretilen ürünlerin tanıtılması amaçlandı.
Şehit Öğretmen Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik törenle başladı, açılışı Vali Yavuz Erkmen yaptı.

Bir saati aşkın 

Vali Erkmen, törene getirilen öğrencilerin güneş altında, ayakta beklediğini görünce hemen öğretmenlere talimat verdi. 

Birr saat sıcakta kalan liseli gençler, kürsünün arkasındaki gölgeye alındı. Ardından törene, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla geçildi. Vali Erkmen, mesleki eğitimin ve bu eğitimi veren okulların önemine işaret etti, “Bu okullardan mezun olanlar iş bulamama korkusu yaşamıyor. Denizli’de 44 mesleki eğitim kurumunda 16 bin öğrenci var. Bu sayıyı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu

Bir hafta gezilecek 

Daha sonra stantlar gezildi, çalışmalar incelendi. Akköy Turizm ve Otelcilik Okulu öğrencilerinin, yemek yapımı sırasındaki alevli gösterileri tüm bakışları topladı. Mesleki ve Teknik Eğtim 2008 Fuarı’nda öğretimin yılının bir döneminde üretilen projeler, el işleri, süs eşyaları ve tekstil gibi ürünlerin bir hafta boyunca sergileneceği belirtildi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 11:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?