3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Öğrencilere sınav kaygısı semineri

ÖĞRENCİLERE SINAV KAYGISI SEMİNERİ

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Eğitim ve Sosyal İşler Grubu, lise son sınıf öğrencilerine yönelik 'Sınav Stresine Son ve Sınav Motivasyonu' konulu bir seminer düzenlendi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen seminere lise son sınıf öğrencileri ile veliler katıldı. Seminer öncesinde konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin, Kadın Meclisi'nin özellikle eğitimin kalitesini arttırmak için önemli girişimlerde bulunduğunu söyledi. Seminerin amacının hem öğrencileri hem de aileleri yakından ilgilendiren sınav kaygısını ortadan kaldırmak olduğunu belirten Gökşin, "Yapılacak sınav her şey demek değildir. Aileler ve öğrencilerin kaygı taşıması normal" dedi.

DAHA ÖNCELİKLİ KONULAR VAR

Seminere konuşmacı olarak katılan, Uzman Psikolog Talip Çubuk, yaptığı konuşmada sınav kaygısının nasıl ortadan kaldırılabileceği konusunda bilgiler verdi. Sınava hazırlanan birçok öğrencinin sınav kaygısını taşıdığını buna bağlı olarak da birçok olumsuz durumla karşılaştığını belirten Çubuk, sınav öncesinde ders çalışma konusunda yapılması gerekenleri anlattı. Hayatta sınavdan ve ders çalışmaktan daha öncelikli konuların da olduğunu dile getiren Çubuk, "Sorunların üzerine giderseniz kolaylıkla halledilebilirsiniz. Okul hayatı ve dersler dışında da bir hayat var. Sorunlar karşısında ayakta durabilen, pozitif düşünen başarılı olur" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE SINAV KAYGISI SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 13:34:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 18:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?