2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Öğrencilere uygulamalı trafik dersi

Denizli Belediyesi, trafik kazalarının en aza indirilmesi ve trafik kurallarının küçük yaştan itibaren benimsetilmesi için ilköğretim öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitim veriyor.

Denizli Belediyesi Bahçelievler Trafik Eğitim Parkuru'nda İl Emniyet Müdürlüğü eğitmenleri tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi veriliyor. Trafik Haftası boyunca sabah ve öğleden sonra olmak üzere düzenlenen eğitim kursları, okullardan gelen talep üzerine devam ediyor. Öğrenciler, eğitimde araç ve yaya trafiğini örnek verilerek gerçekleştirdi.

Sorularının cevaplarını detaylı bilgilendirme ışığında öğrendi. Ardından da yayaların uyması gereken kurallar, trafik işaretlerinin anlamı, trafik işaret ve işaretçilerinin kullandığı malzemeler hakkında bilgi verildi. Minik öğrenciler daha sonra, trafiğe kapalı alanda öğrendikleri teorik bilgileri uygulama fırsatı buldu.

Denizli Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Mustafa Soyuçok, kazaların Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında geldiğini dile getirerek, "Trafik kazaları nedeniyle binlerce insan hayatını kaybediyor ve sakat kalıyor. Küçük yaştan itibaren eğitim alan öğrencilerin ileride bilinçli birer sürücü olacaklarını ve trafik kurallarına uyacaklarını biliyoruz. Bu nedenle eğitime ayrı bir önem veriyoruz. Anne ve babalardan da bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 23:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?