3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Öğrenim yardımı başvuruları başladı

DENİZLİ BELEDİYESİ'NE ÖĞRENİM YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLADI

Denizli Belediyesi'nin her yıl olduğu gibi bu yılda lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilere öğrenim yardımı yapacağı, başvuruların 30 Eylül tarihine kadar yapılabileceği belirtildi.

Denizli Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, öğrenim yardımı almak isteyen öğrencilerin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvuru yapabileceği belirtilirken, öğrenim yardımı almak isteyen öğrencilerin ekonomik durumunun zayıf, okulunda başarılı olması şartı aranıyor. Ayrıca öğrenim yardımını almak isteyenlerin uyuşturucu ve alkol bağımlısı olmaması, devam ettiği okuldan disiplin cezası bulunmaması, açık öğretim öğrencisi olmaması, Denizli Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde bulunan 79 mahallenin herhangi birinde oturuyor olması, özel ve paralı okullarda okumuyor olması, başka kurum ve kuruluştan burs almıyor olması ve eksik evrakla başvuru yapmama şartı aranacağı kaydedildi.

Belirtilen tarihten sonra başvuru yapanların dilekçelerinin kabul edilmeyeceğini belirten Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, başvuru formlarının müdürlükten alınabileceğini söyledi. Öğrenim yardımı için öğrencilerin zaman geçirmeden başvuruda bulunması uyarısını yapan Otaklı, "Denizli Belediyesi olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi lise ve dengi okullardaki öğrencilerimize öğrenim yardımını bu senede vermeye devam edeceğiz. Müracaatlar 1 Eylül-30 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacak. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü öğrenim yardımı ile ilgili başvuru formlarını öğrencilerimiz alabilirler. Öğrenim yardımı ihtiyacı olan bütün öğrencilerimize müdürlüğümüze müracaat etmelerini bekliyoruz. Geçen yıllarda bin 500 öğrencimize yardım edilmişti. Bu sene bu rakamın artırılması düşünülüyor. Üzüldüğümüz tek bir konu var oda yüksek öğrenim kurumu öğrencilerimize öğrenim yardımı yapamamak. Her gün müdürlüğümüze gelen üniversite öğrencileri öğrenim yardımı talep ediyorlar. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bir karar var ve bu sebepten dolayı biz üniversite öğrencilerine öğrenim yardımı yapamıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:34:02
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 15:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?