6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Öğretmenler gününde çay partisi

CHP Denizli İl Teşkilatı üyeleri Öğretmenler Günü’nü, parti binasında yapılan çay partisi ile kutladılar.

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları’nın düzenlediği çay partisine, CHP üyeleri, öğretmenler ve eğitim sendikalarının başkan ve üyeleri katıldı. Kalabalık bir topluluğun katılımı ile gerçekleştirilen çay partisinde, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayla Okat, Atatürk’ün başöğretmen unvanını aldığı 24 Kasım’ı, Atatürk ve Atatürk’ün ilkelerini, ilerlemeye bir engel gibi gösterildiği bu günde daha çok önemsediklerini söyledi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Kılınç ise, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, merkezde çalışan tecrübeli öğretmenlerin yerine, henüz öğretmenlikte yeterli tecrübeyi edinememiş ve bazı yönlere eğilimi daha çok olan öğretmenleri atadığını ileri sürdü. Kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu söyleyen Kılınç, "Öğretmene duyulan saygı azaldı. Evine ekmek götüremeyen öğretmenler, ek işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Eskiden bir köy kahvesine gittiğinizde, eğer öğretmenseniz herkes ayağa kalkar size yer gösterirlerdi. Biz işte, öğretmenlerimiz o günlere dönmek istiyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur ise, "Geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizi, ekonomik kıskaç içinde boğuyoruz. Bunu aşmak için her zaman verdiğimiz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayla Okat ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’i eleştirdi. Okat, "Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık koridorlarına Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini asmak yerine, kendi resmini ya da doğa resimlerini asmayı yeğledi. Nedense, AK Parti iktidara geldiği günden bu yana, Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri yerine, Başbakan’ın ya da bakan ve belediye başkanlarının resimleri asılır oldu. Acaba kendilerini Atatürk’ün yerine mi koymak istiyorlar, yoksa Atatürk’ü unutturmak mı istiyorlar?" diye konuştu.
Çay partisine katılan Eğitim-Sen Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Öztürk ise, Eğitim-Sen’in laik ve bilimsel eğitim taraftarı olduğu için kapatılmak istendiğini öne sürdü. Konuşmaların ardından Emekli Müzik Öğretmeni İclal Karaoğlan, Türk Sanat Müziği’nden eserler sundu.

DENİZLİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 09:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?