2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Okul çevresinde dolaşana ceza

Sarayköy’de okulla ilgileri olmayan kişilerin okul çevrelerinde dolaşması yasaklandı. Yasağa uymayan 6 kişiye 120’şer YTL idari para cezası kesildi 


Denizli’nin Sarayköy ilçesinde okul çevrelerinde yaşanan olumsuzluklar üzerine ‘radikal’ bir karar alındı. Okulların çevresinde ‘ilgili olmayan kişilerin’ dolaşması yasaklandı. Yasağa uymayan 6 kişiye kaymakamlıkça 120’şer YTL ceza kesildi.


Sarayköy Kaymakamlığı’nda geçen hafta çarşamba günü yapılan güvenlik toplantısında ilginç bir karar alındı. Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, aldıkları kararla ilgili olarak şöyle konuştu:


“İlçemiz mülki sınırları içerisinde meydana gelen asayiş olaylarının analizi sonucunda, özellikle okul çıkışlarında öğrenci ve öğrenci olmayan kişiler arasında sürekli huzursuzlukların olduğu, bu olayların ilçemizin huzurunu bozucu şekillerde ortaya çıktığı belirlendi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı da konuyla ilgili yazılarında bu durumu teyit ediyor. Bu nedenle 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32. maddesi gereğince; ilçe mülki sınırları içerisinde bulunan kamu ve özele ait eğitim kurumlarının önünde, bahçesinde, tüm eklenti ve binalarında kurumla ilgisi olmayan, öğrenci velisi olmayan kişilerin bulunmasına, ilçemizin huzur ve güvenliği için yasaklanmasına karar verildi.”


Hersanlıoğlu, yasağa uymayanlara 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 120 YTL tutarında idari para cezası uygulanacağını söyledi. Kararın ardından polis, ilçedeki 1219 öğrencinin eğitim gördüğü 4 lise, 3 bin 655 öğrencinin eğitim gördüğü 11 ilköğretim okulu ile yaygın eğitim kurumları önünde güvenlik önlemleri aldı. Okul etrafında dolaştığı tespit edilen 6 kişiye 120’şer YTL idari para cezası kesildi.

Liselilere tehditSarayköy’de geçen 14 Ağustos’ta 7 kişinin, yakınlık kurdukları 4 lise öğrencisi kızı cinsel ilişkiye zorladığı, çıplak fotoğraflarını çekip tehdit ettikleri ileri sürülmüştü. İlçede 20 Aralık 2006’da da psikolojik sorunları olduğu belirtilen bir kişi Gazi İlköğretim Okulu’nun bahçesinde ‘birisine benzettiğini’ öne sürdüğü 11 yaşındaki kız öğrenciyi 6 yerinden bıçaklayarak yaralamıştı. Sarayköy’de son yıllarda okul çevrelerinde çok sayıda kavga meydana gelmişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 11:14:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?