2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Okul Öncesi Eğitime destek

Denizli Valiliği tarafından başlatılan Okul Öncesi Eğitime Destek Kampanyası'na destek veren hayırsever işadamları İbrahim Tefenlili ve Mehmet Tefenlili, yaptıracakları anaokulunun protokolünü imzaladı. 

Bu yıl sadece Nisan ayında 4 anaokulunun protokolü imzalanırken, Denizli Kızılcalılar Derneği adına hayırsever işadamları İbrahim Tefenlili ve Mehmet Tefenlili, Tavas ilçesine bağlı Kızılca beldesinde yaptıracakları anaokul ile kampanyayı yaygınlaştıran isim oldular. Denizli Valiliği'nde düzenlenen törene Vali Hasan Canpolat, işadamları Mehmet Tefenlili, İbrahim Tefenlili, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.
;
Protokol imza töreninde konuşan Vali Canpolat, Okul Öncesi Eğitime Destek Kampanyası'nın başlatıldığı günden bu yana hayırseverlerden ciddi destek aldıklarını belirterek, "Bu destekle ortaya koyduğumuz hedeflerin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Geçen haftadan bu yana hayırseverlerimiz protokollerini imzalamaya başladı. Bizim için son derece sevindirici gelişme, hepsine yürekten teşekkür ediyoruz" dedi. Tavas ilçesine bağlı Kızılca beldesinde şu an boş olan milli eğitime ait bir binanın Tefenlili ailesi tarafından onarıldığını anlatan Canpolat, şöyle konuştu: "Dolayısıyla buradaki okul anaokuluna dönüştürülerek 80 kişilik bir anaokulu haline getirilecek. Bizim de amacımız bir yandan yenileri yapılırken bir yandan da mevcut binaları anaokuluna çevirmek. Honaz ve Çameli ilçelerinde de anaokullarını açmıştık. Beldelerimizde, hatta köylerimizde de tam donanımlı anaokulları açmak istiyoruz." 

Konuşmaların ardından Kızılca'da yapılacak Tavas-Kızılca Anaokulu'nun protokolü, Vali Hasan Canpolat ile Kızılcalılar Derneği adına Başkan Mehmet Tefenlili ve İbrahim Tefenlili tarafından imzalandı. 

Kızılcalılar Derneği'nin Kızılca'da tek kattan oluşan 4 derslikli ve 80 öğrenci kapasiteli anaokulunun inşaatına bu yıl başlanacak ve gelecek yıl tamamlanacak. Toplam 400 metrekare inşaat alanına sahip anaokulu 200 bin YTL'ye mal olacak.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 12:55:09
Güncelleme :10 Nisan 2008 Perşembe 13:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?