3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Okula gideceği gün toprağa verildi

Denizli'de, arkadaşının elindeki pompalı tüfeğin ateş alması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Gökhan Göktaş bugün toprağa verildi.

İddiaya göre, olay, Aktepe Mahallesi Bağırsak Deresi yatağı mevkiinde meydana geldi. Bir koyun ağılının içinde babasına ait pompalı tüfeği alan T.G. (14) ile arkadaşları C.K. (14), O.K. (12) ve Pakize Suzan Özkardeş İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Gökhan Göktaş (13) tüfekle oynamaya başladılar. T.G. isimli çocuğun elinde bulunan pompalı tüfeğin aniden ateş alması sonucu Gökhan Göktaş göğsünden vurularak hayatını kaybetti.

Gökhan'ın vurulduğunu gören diğer üç çocuk, yaralı arkadaşlarını kurtarabilmek için onu yaklaşık 150 metre taşıdı. Gökhan Göktaş'ın öldüğünü anlayan çocuklar cesedi bırakıp olay yerinden ayrıldı. Polisler önce C.K. ve O.K.'yi daha sonra da T.G. isimli çocuğu gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olayın ardından bugün 7.sınıfa başlayacak olan Gökhan Göktaş gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Gökhan Göktaş, okuluna gideceği saatten yaklaşık üç saat önce Asri Mezarlık Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi. Cenaze namazında yakınları metanetini korumaya çalışırken, ağabeyi Hanifi Göktaş kardeşinin cenaze arabasına konulan tabutuna gözyaşları içinde son bir kez dokunabilmek için çaba sarfetti. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan genç, arkadaşlarının yardımıyla yürümeye çalıştı.

Gökhan Göktaş'ın toprağa verilmesinin ardından yaşadığı Aktepe Mahallesi TOKİ Konutları önünde taziye çadırı kuruldu ve çocuğun ailesi baş sağlığı dileklerini kabul etti.

Gökhan Göktaş'ın okulu olan Pakize Suzan Özkardeş İlköğretim Okulu'da bugün buruk bir yeni eğitim öğretim yılına başladı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 16:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?