2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Okula gözlem evi

Denizli’de Denizli İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen ve Nalan Kaynak Anadolu Lisesi’ne yapılan Gözlem Evi düzenlenen törenle açıldı.

Nalan Kaynak Anadolu Lisesi Gözlem Evi’nin açılış törenine Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici ve Mehmet Yüksel, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2009 yılının Dünya Astronomi yılı ilan edildiğini, bu vesile ile İl Özel İdaresinin verdiği destekle gözlem evini yaparak açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, Gözlem Evi’nin Türkiye’de ilk kez bir devlet okulunda açıldığını söyleyerek, “Astronomi biliminin lise ile birleşmesi ve yeni bir açılım olarak gündeme gelmesi bizleri sevindirdi. Böyle bir olayda bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Denizli’de öğrencilerimizin gözlemleri, bu konuya ilgisi ve başarısı diğer okullara ve illerede de örnek olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Gözlem Evi’nin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri Gözlem Evi’ini inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar. Tamamı Denizli İl Özel İdaresi tarafından karşılanan Gözlem Evi’nin 60 bin TL’ye mal olduğu öğrenildi.. Halka da açık olacak olan Gözlem Evinde derin gök cisimleri ve gezegenler gözlemlenebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 19:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?