2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Okula prefabrik ek bina yapılıyor

Denizli'de depreme dayanıksız raporu verilen Göveçlik İlköğretim Okulu'nun yapımının uzun sürmesi üzerine, prefabrik ek bina yapılacağı belirtildi.


Göveçlik İlköğretim Okulu prefabrik ek binanın yapımı için Denizlili hayırsever işadamı Seyfi Başer'in 250 bin TL katkıda bulunduğu protokol imzalandı. Valilik makamında düzenlenen törene, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, hayırsever işadamı Seyfi Başer, Göveçlik Belediye Başkanı Erdoğan Akman ve diğer yetkililer katıldı. Göveçlik beldesi'nde yaptırılacak ve 800 bin TL'ye mal olacak olan Denizli Ekrem Başer İlköğretim Okulu prefabrik ek binasının 250 bin TL'si hayırsever Seyfi Başer'in desteği ile yaptırılacağı belirtildi. 12 derslik olarak planlananprefabrik okulun bodrum, zemin ve bir kat olarak inşa edileceği öğrenildi.


Protokol imza töreninde konuşan Vali Yavuz Erkmen, geçen hafta yapılan Afet Tatbikatında, uzmanlar tarafından bazı okulların deprem denetiminden geçirildiğini belirterek, "Göveçlik İlköğretim Okulu'da bunların içerisinde. Buradaki öğrenciler Başkarcı İlköğretim Okulu'na taşımalı sistemle eğitimlerine devam ediyorlar. Mevcut yapılacak olan bina inşaatının uzun sürmesi sebebi ile ek prefabrik bina yapılmasına karar verildi ve bu ek binanın inşaatı da hayırsever işadamı Seyfi Başer ve Özel İdare katkısı ile yapılacak" dedi.
Konuşmanın ardından, okul protokolü Vali Yavuz Erkmen ve hayırsever işadamı Seyfi Başer tarafından imzalandı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 16:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?