7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Okulda darp edildi

Denizli'de bir velinin, çocuğunu azarladığı gerekçesiyle öğretmenini döverek hastanelik ettiği öne sürüldü.

İddiaya göre V.C. adlı kişi, Ahmet Sami Uslu Ortaokulu'na giden çocuğunu azarladığı gerekçesiyle matematik öğretmeni H.D.'yi okulda darp etti. Olaydan sonra H.D., hastaneye giderek 10 günlük iş göremez raporu aldı. Şikâyetçi olması üzerine zanlı V.C. hakkında soruşturma başlatılarak dava açıldı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Temsilcisi Ahmet Devran, toplum olarak öğretmene saygı duyulan bir kültürden gelinmesine rağmen son yıllarda öğrenciye uyarı amaçlı da olsa en küçük bir temasta velilerin hemen öğretmenlere şiddet uyguladığını söyledi.

Devran, "Velimizin bir sorunu varsa okula gelmeli, çocuğunun öğretmeni ve okul yönetimiyle görüşmeli ve çözüm aramalıdır. Kaba kuvvet insana yakışmaz, hele okulda, bir eğitim yuvasında diğer öğrenci ve öğretmenlerin gözü önünde böyle bir davranışı tasvip etmek katiyen mümkün değildir. Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Temsilciliği olarak bu menfur olayı şiddetle kınıyor, tekrar etmemesini temenni ediyoruz." dedi.

CHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2012 Pazartesi 16:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?