2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Okulda tatbikat heyecanı

OKULDA YANGIN TATBİKATI

Denizli Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü, öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla Denizli İl Özel İdaresi 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yangın tatbikatı düzenledi.

İl Özel İdaresi 75.Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen yangın tatbikatına, İtfaiye Müdürü Hakan Demir, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından organize edilen tatbikatta, öğrencilere yangın çeşitleri ve alınacak önlemler hakkında bilgiler verildi ve olası bir yangında, yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağı ve söndürme teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitim programında ilk olarak yangın ve yangın güvenliği konularında sunum yapıldı ve yangın esnasında alınacak tedbirler, yangına müdahale şekilleri, yangın söndürme cihazlarının kullanımı gibi teknik bilgilerin sunulmasının ardından yangın alarmı verildi. Alarmla birlikte öğrenciler, koordineli bir şekilde binayı terk etti. Tatbikat gereği binanın üst katında mahsur kalan öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, ateşlenen maket kontrollü olarak söndürüldü.

OKULDA YANGIN TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 16:41:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 22:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?