2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Okullar masaya yatırıldı

Denizli'de Vali Yavuz Erkmen başkanlığında yapılan toplantıda okulların durumları masaya yatırıldı.

80.Yıl Öğretmenevi'nde düzenlenen ve kaymakamlar ile ilçe milli eğitim müdürlerinin katıldığı toplantıda, okul, laboratuar, yemekhane, çok amaçlı salon, kapalı spor salonu ve derslik ihtiyaçları belirlendi.

Toplantıda kaymakamlar ilçelerine bağlı bulunan belde ve köylerdeki okullarla ilgili bilgi verdi. Okullardaki öncelikli eksiklikleri dile getiren kaymakamlar, ek dershane, pansiyon ve yemekhane gibi aciliyeti olan isteklerini Vali Yavuz Erkmen başkanlığındaki komisyona sundular.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz Erkmen, özellikle okul müdürlerinin uyarılarak okullardaki küçük sorunların devlet yardımı beklenmeden giderilmesini istedi.okulların eksikliklerinin en kısa sürede planlama dahilinde giderileceğini söyleyen Vali Erkmen, "Her ilçede, ihtiyacı olan üç beş okulumuz olabilir. Ancak burada en acil ihtiyaç hangi okulumuzdaysa onu belirlememiz gerekiyor. Toplantının sonunda yapacağımız sonuç da sadece 2009 yılı değil bundan sonraki yıllara da yansıyacaktır. Bizim her ilçede bir iş yapalım düşüncesi ile değil, elimizdeki paraya göre hareket etmemiz gerekiyor. Belirlenen eksiklikleri ilçelerdeki hayırseverlerimizle irtibata geçerek de yardım alabiliriz. Bazı hayırseverlerimiz ihtiyacın tamamını karşılayamasa da yarısını karşılayabilir. Bu şekilde olursa işimiz daha da kolaylaşmış olur" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürleri vasıtasıyla okul müdürlerine uyarılarda da bulunan Vali Erkmen, okuldan mezun olan öğrencilerin eğitimine devam edip etmedikleri konusunun takip edilmesini ve yardıma muhtaç öğrencilerin de belirlenerek yardımda bulunulmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?