2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Okullara deprem incelemesi

Denizli'de, bu sabah okullar tatil edilirken, ekipler de okulların depreme dayanıklılığı ile ilgili çalışmaları sürdürüyor.

Denizli'de son günlerde artan sarsıntıların ardından Denizli Valisi Yavuz Erkmen, bu sarsıntıların yakından incelendiğini belirterek okulları tatil etmişti. Erkmen, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan gelen uzmanlar ve yerel yetkili makamlarca ilk ve orta dereceli okulların depreme karşı dayanıklılık kontrolleri yapılacağını belirterek okulların bir gün tatil edildiğini açıklamıştı.

Yürütülen Afet Tatbikatı kapsamında Denizli'ye gelen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, Denizli'de okullarda incelemelerde bulunuyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, Göveçlik İlköğretim Okulunda incelemelerde bulundu. Deprem Araştırma Daire Başkanlığı Deprem Mühendisliği Şube Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Cahit Kocaman başkanlığındaki ekip Göveçlik İlköğretim Okulunda gözlemsel incelemelerde bulundu.

Afet tatbikatı uygulaması kapsamında görev bölgelerindeki okullarda gözlemsel incelemelerde bulunduklarını belirten Kocaman, şu ana kadar 17 okulda inceleme yaptıklarını söyledi. Yaptıkları incelemelerin bir ön inceleme niteliğinde olduğunu belirten Kocaman, şöyle konuştu: "Yaptığımız gözlemsel incelemenin sonucunda ortaya çıkacak rapordan sonra rapor sonuçlarına göre okullarla ilgili detaylı hesap ve analizler ilgili yerel birimlerce yaptırılarak nihai sonuç elde edilecek. Yaptığımız bu incelemeler gözlemsel bir inceleme olup bu incelemelerin sonucunda doğrudan bir yıkım kararı verilmesi söz konusu değildir. Detaylı hesap ve analizler sonucunda kesin kararlar verilmelidir."

24 Kasım 1997 tarihinde hizmete açılan sekiz derslikli okulda, binanın oturması sonucunda ilk aşamada ileri derecede oturma çatlakları tespit ettiklerini belirten Kocaman, şunları söyledi: "Okul binasının taşıyıcı sistemlerini inceliyoruz. Bina hakkında rapor Bayındırlık Bakanlığı'nca verilecek. Denizli'deki okullarda incelemeler zaten İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bayındırlık İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılıyor. Denizli bu konuda oldukça iyi durumda. Biz de tatbikat kapsamında gelmişken görev bölgelerimiz içerisinde bizlere gösterilen okullarda inceleme yapıyoruz. Bu okullar depreme dayanıksız diye bir anlam çıkarılmasın, yanlış anlamaya meydan verilmesin."

Bayındırlık Bakanlığı ekibinin incelemelerinin yarın akşama kadar devam edeceği beliritldi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 18:55:22
Güncelleme :6 Mart 2009 Cuma 00:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?